Fokhagymás-parmezános panírban sült csirkeszárny: ropogósra sül az ízes bunda
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az alapanyagok lecserélésével teljesen más lesz a sütőben sült csirkeszárny, mint amit megszoktunk.
Nagyon ropogós lesz a bunda a fokhagymás csirkeszárnyakon, pedig egyetlen csipet liszt sincs benne: keményítő helyettesíti, ettől a hozzávalótól sokkal, sokkal ropogósabb lesz a panír. A keményítő mellé parmezán, fokhagyma és alapfűszerek kerülnek, de ízlés szerint szárított zöldfűszerek is mehetnek az olívaolajos, citromos alapba.
A parmezán és a fokhagyma belesül a bundába, de aki szeretné, a sütés végén plusz sajttal megszórhatja a szárnyakat, majd pár percig grillfunkción sütheti, az olvadt parmezán még ízesebbé és látványosabbá teszi a fogást. Friss petrezselyem is szuperül illik hozzá, illetve valamilyen joghurtos mártogatós.
Fokhagymás-parmezános csirkeszárny
Hozzávalók 20 darabhoz
- 1 kilogramm csirkeszárny
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál citromlé
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál bors
- 1 teáskanál cayenne-bors
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál keményítő
- 40 gramm parmezán
- petrezselyem
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Egy tálban keverjük össze a citromlevet, az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a kétféle borsot és a sót.
Tegyük a szószba a megmosott csirkeszárnyakat, alaposan keverjük össze, hogy mindenhol befedje az öntet. Szórjuk rá a keményítőt, majd keverjük ismét össze, oszlassuk el rajta. Végül adjuk hozzá a parmezánt, vegyítsük el alaposan, minden csirkeszárnyon legyen a sajtból és a keményítőből is.
Tegyük a csirkeszárnyakat sütőpapírral bélelt tespire, majd spricceljük meg őket egy kis olajjal. Kb. 35-40 percig süssük őket, félidőben forgassuk át. Ha van grillfunkciónk, 5 percig még azon pirítsuk, ekkor plusz sajttal is megszórhatjuk.
A kész szárnyakat apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.
Fotó: Getty Images