Fokhagymával, vajjal és tejszínnel sült csirkecombok: tartalmas ebéd pillanatok alatt
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Egy kevés parmezánt is érdemes a szószba keverni, hogy még krémesebb és finomabb legyen, nagyon karakteres és mennyei lesz a végeredmény.
Egy újabb szuperegyszerű és villámgyors csirkés receptet mutatunk: ezúttal vajas, fokhagymás, tejszínes szószban sülnek puhára a combok. A mártásban nem csak a fokhagyma dominál, citromlé is gazdagítja, ebből bátran használj többet vagy kevesebbet ízlés szerint, de ne hagyd ki belőle, frissebbé teszi az összhatást.
Fűszerek közül a kakukkfű a főszereplő, de ha valamiért nem kedveled, használhatsz helyette oregánót vagy bazsalikomot, mindkettő szuperül passzol a citromos-fokhagymás alaphoz.
Azért, hogy ne legyen túl tömény a vaj és a tejszín kettőse, alaplével kell hígítani a szószt, ebből érdemes házit használni, hogy minél finomabb legyen a végeredmény.
Fokhagymával és tejszínnel sült csirkecomb
Hozzávalók 4 darabhoz
- 4 darab comb (alsó vagy felső)
- ízlés szerint só, bors
- 3 evőkanál vaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 120 milliliter alaplé
- 250 milliliter tejszín
- 50 gramm parmezán
- 50 milliliter citromlé
- 1 teáskanál kakukkfű
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A csirkecombokat tisztítsuk meg, ha szükséges, majd sózzuk, borsozzuk.
Forrósítsunk fel egy nagy, a sütőbe is betehető serpenyőt, majd adjunk hozzá 2 evőkanál vajat. Mikor elolvadt a vaj, tegyük bele a combokat, majd oldalanként 3-4 percig süssük őket, míg aranybarna nem lesz a bőrük. Tegyük félre a combokat.
Tegyünk a serpenyőbe még 1 evőkanál vajat, majd mikor elolvadt, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. 1 percig kevergessük, míg illatozni nem kezd, majd öntsük fel az alaplével és a tejszínnel. Mikor gyöngyözni kezd a szósz, keverjük bele a parmezánt, a citromlevet és a kakukkfüvet, majd vegyük lejjebb a lángot, kis lángon főzzük tovább 5 percig, míg besűrűsödik.
Tegyük vissza a combokat is a szószba, majd az egészet tegyük be a sütőbe 25-30 percre. (Ha nincs ilyen serpenyőnk, öntsük át a szószt egy tepsibe, abba tegyük a combokat.)
Frissen, melegen, valamilyen körettel kínáljuk.
Fotó: Getty Images