
Krémes, fehér forró csokoládé: talán finomabb, mint étcsokiból
17
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós

Hideg gyümölcsleves újragondolva: sárgadinnyés gazpacho uborkával

Csirkefasírt nyári kiadásban: cukkinitől és sárgarépától szaftos

20 perces, krémes eperfagyi házilag: gép nélkül készül

Házi sajtos-tejfölös lángos: kívül ropogós, belül puha a tészta

Egyszerű, házi rukkolás pesto: gyors szósz tésztára vagy pirítósra
Itt a december, közeledik a karácsony, az ünnep hangulata lassan mindenkit magával ragad. Ez az édes, krémes forró csokoládé garantáltan elvarázsol bárkit, ráadásul perceken belül elkészül.
Fehér csokoládé, tej és egy kis vanília - ennyire van csak szükség ehhez a csodálatos téli italhoz. Ha szeretnénk valódi karácsonyi hangulatot varázsolni a lakásba, akkor keverhetünk bele mézeskalács fűszerkeveréket is.
Fontos, hogy jó minőségű fehér csokoládét használj, hiszen az adja az alapot, ha azon spórolunk, akkor nem is érdemes elkészíteni ezt a finomságot.
Sok mindennel feldobhatod a forró csokoládét: tejszínhabbal, pillecukorrral, fahéjjal, de akár dekorcukorral is, ilyenkor sok helyen kapni például hócsillag alakút. De ha a'la nature hagyjuk, akkor sem követünk el hibát, isteni finom önmagában is ez az édes, krémes, melengető ital.
Forró fehér csokoládé

Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 bögre tej
- 1 bögre fehér csoki (180 g)
- 1 teáskanál vaníliaaroma (bourbon)
- opcionális pillecukor, tejszínhab
Elkészítés:
Tegyük a tejet, a darabokra tört fehér csokit és a vaníliaaromát egy lábasba, és alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés mellett főzzük. Fontos, hogy ne forraljuk fel! Ha a csokoládé elolvadt és egyneművé váltak a hozzávalók, készen vagyunk. Tejszínhabbal, pillecukorral vagy csokiforgáccsal tálaljuk.
Fotó: Shutterstock