Ropogós bőrű, fokhagymás, fűszeres csirkeszárny: olcsó, mégis isteni
A fokhagymás keverékbe pácolt csirkeszárnyakat öröm leszopogatni a csontról. Grillen és sütőben is tökéletes lesz.
A csirkeszárnyon nem valami sok a hús, ettől függetlenül nagyon finom, ha jól készítik el. Isteni sütőben sütve, izgalmas panírban készítve, vagy levesbe főzve. Mi most egy bundás változat receptjét mutatjuk, mely egyszerűen összedobható, mégis különleges ízélményt ígér.
A hús ruhájában a citrom fanyarsága, az őrölt fehér bors és a fokhagyma pikáns zamata kap helyet. Ha szeretnéd, adj egy kis színt a ruhának, keverj a zsemlemorzsához finomra aprított petrezselymet vagy metélőhagymát, esetleg paprikát. A szárnyát bő olajban is sütheted, de sokkal jobb választás, ha sütőben, leheletnyi olajjal készíted el.
A csirkeszárnyat mindkét oldalán fűszerezzük sóval.
A tojásokat üssük tálba, adjunk hozzá egy csipet sót, a citrom reszelt héját és fél citrom facsart levét.
A zsemlemorzsát mérjük tálba, keverjük hozzá a fehér borsot és a fokhagymát.
Egy tepsit készítsünk elő, béleljük ki sütőpapírral.
A szárnyát először forgassuk meg a tojásban, majd a zsemlemorzsában, utána sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire. A csirkeszárnyra locsoljunk kevés olajat, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 40-45 percre. A sütési idő felénél fordítsuk meg.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu