Szuper alaprecept a legfinomabb sült csirkecombhoz – A fűszerezésen múlik minden
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Minél fűszeresebb, annál jobb - ez az állítás a csirkecombra hatványozottan igaz, sokkal finomabb és ízletesebb lesz az így készült hús.
A csirkecombból készült ételek finomak, egyszerűek és elronthatatlanok, pár perc előkészületet igényelnek csak. A csirkecomb sokkal szaftosabb és strapabíróbb, mint a melle, nem szárad ki olyan könnyen, nem kell mellette állni és árgus szemekkel figyelni.
A jó sült comb titka a fűszerezésben rejlik - minél többféle, természetesen egymáshoz passzoló fűszerrel készül, annál finomabb lesz. A szárított zöldfűszerek mellé füstölt paprika, cayenne-bors és fokhagyma kerül, a vaj pedig a hús szaftosságáról gondoskodik.
Sült csirkecomb
Hozzávalók 10 darabhoz
- 10 darab csirkecomb (alsó)
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál (füstölt) pirospaprika
- 0.5 teáskanál oregánó
- 0.5 teáskanál bazsalikom
- 0.5 teáskanál kakukkfű
- 0.5 teáskanál fehérbors
- 0.25 teáskanál cayenne-bors
- ízlés szerint só, bors
- 10 dekagramm vaj
Elkészítés:
A megtisztított combokat tegyük egy alufóliával letakart tepsire. A fűszereket alaposan keverjük össze egy kis tálkában.
Alaposan szórjuk meg a combok egyik, majd másik oldalát a fűszerkeverékkel, oszlassuk el rajta, próbáljuk meg beledolgozni a húsba. A vajat vágjuk 10 részre, majd tegyünk minden comb tetejére egy kis szeletet.
Tegyük a combokat 200 fokos előmelegített sütőbe kb. 30-35 percre, félidőben fordítsuk meg őket. Ha van a sütőn grillfunkció, érdemes a bőrét pár percig grillezni, hogy még ropogósabb legyen.
Fotó: Getty Images