Mennyei sütőtökös rizottó zsályával bolondítva: így lesz igazán krémes
A krémes rizottó sütőtökkel készítve is ellenállhatatlan. Fűszerezd bátran ízlés szerint!
A röszti sok néven ismert, hagyományosan burgonyából készítik, de más zöldségből is érdemes kipróbálni. A röszti receptek választéka óriási, akár mixelve is kipróbálhatsz zöldségeket. A tradicionális változatot például sárgarépával is különlegesebbé teheted.
A sütőtök az ősz legnagyobb sztárja, amelyből rengeteg féle izgalmas finomság készülhet, köztük röszti is. A reszelt sütőtökhöz tehetsz különlegesebb ízesítőket, például szerecsendiót vagy curryfűszert, de más zöldséget, például édesburgonyát is reszelhetsz hozzá. A kisült röszti tetejére kenhetsz tejfölt és megszórhatod reszelt sajttal, de egy kevés sajt a masszában is elfér.
A tököt reszeljük le nagy lyukú reszelőn, majd keverjük egybe a liszttel, a reszelt fokhagymával, a sóval, a borssal, a chilipehellyel és a tojással.
Serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olajat , majd 2 evőkanálnyi adagonként süssük a rösztiket mindkét oldalukon aranybarnára.
Mártogatós:
A tejfölt, a sót és a reszelt fokhagymát keverjük egybe, és már kínálhatjuk is a rösztihez.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu