Háromhagymás, vajpuha sertésoldalas: sütőben vagy grillen is megsütheted
Ez az egyszerre ropogós és omlós sült oldalas a páctól és a háromféle hagymától lesz fenséges.
Az oldalas sokféle ízesítéssel készülhet, akár magyarosan, vagy simán sóval, borssal és fokhagymával fűszerezve, de barbecue-val is csodálatos.
Az omlós oldalasnak két titka van: a mamák szerint akkor lesz igazán puha, ha bő zsiradék kerül alá, a másik dolog pedig, amire figyelni kell, hogy alacsony hőfokon, sokáig kell sütni. Akár 4 órát is a sütőben tölthet a hús, majd az utolsó 10 percben kell magas hőfokra kapcsolni, színt adni az oldalasnak. Ezt a technikát követve garantáltan leomlik a hús a csontról.
Az oldalast egyben is hagyhatjuk, de fel is vághatjuk darabokra a csont mentén.
A száraz hozzávalókat (só, bors, füstölt paprika, hagymapor, fokhagymapor) keverjük össze, majd a mustárt is adjuk hozzá. A keveréket dörzsöljük az oldalasba, majd a húst helyezzük olajjal kikent tepsire és fedjük le alufóliával. Az oldalast alacsony hőfokon kezdjük el sütni, 130-140 fokon 2-3 órán át.
A sütési idő letelte után vegyük le a fóliát a tepsiről, a sütőt vegyük fel 200 fokra és toljuk vissza a húst, 5-10 perc alatt süssük pirosra.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu