![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Sörben párolt, szaftos sertésoldalas: eteti magát, olyan finom
![socover](https://kep.index.hu/1/0/4108/41084/410848/41084865_3135181_ef88fe13804f2e77c776fbd0ec9f6b2d_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A sörben és fűszerekben készült sertésoldalas olyan omlós, hogy leválik a hús a csontról.
Az ünnepi időszak a hagyományokról szól, karácsonykor szárnyasból készül a lakoma, az év utolsó napján a sertésé a főszerep. A klasszikus kedvencek mellé érdemes valami újat is az asztalra tenni, amitől mindenkinek megjön az étvágya.
Nálunk sörben pácolt, fűszeres, szaftos oldalas a nagy kedvenc, ami alacsony hőfokon, elég sokáig készül, így a hús elképesztően omlós lesz, szinte leválik a csontról. A raguba sárgarépa is kerül, ami remekül illik a húshoz. Ez egy tunkolósabb étel, kínálj mellé kenyeret, a vendégek biztos, hogy elkérik majd a receptet.
Sörben párolt sertésoldalas
![soct](https://kep.index.hu/1/0/4108/41084/410848/41084879_61f9f13da7c61e9b5b7b5d07e8355c2f_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dekagramm sertésoldalas
- olaj szükség szerint
- 1 fej vöröshagyma
- 3 szál zeller
- 4 darab babérlevél
- só és bors ízlés szerint
- 0.5 teáskanál kakukkfű
- 0.5 teáskanál oregánó
- 0.5 teáskanál majoránna
- 1 evőkanál liszt
- 2 evőkanál barna cukor
- 500 milliliter sör
- 300 milliliter zöldségalaplé vagy víz
- 6 darab sárgarépa
- 1 darab fehérrépa
Elkészítés:
Az oldalast daraboljuk fel, majd kevés olajon pirítsuk körbe (körülbelül 10-15 perc), aztán szedjük tányérra a húst.
A vöröshagymát és a zellert vágjuk finomra, majd dobjuk abba a serpenyőbe, amelyikben a húst is pirítottuk. Körülbelül 5 perc pirítás után a fűszereket és a lisztet is keverjük a zöldségekhez, 2 perc után a cukrot is adjuk hozzá, majd öntsük fel a sörrel és az alaplével. Miután felforrt a zöldséges lé, tegyük bele az oldalast és ismét forraljuk fel, majd lefedve toljuk 140-160 fokos sütőbe 50-60 percre.
A megtisztított répákat (fehér és sárga) hagyjuk egészben, vagy félbevágva tegyük a raguba, és még 100-120 percig hagyjuk a sütőben, míg a hús teljesen megpuhul.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!