
Tepsiben sült, fűszeres zöldbab: fenséges köret sült húsok mellé

Cikkek


Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence

Álomszép citromos, túrókrémes torta: sütés nélkül készül
Ropogós

15 perces, meggyes-csokoládés szelet: hűsítő nyári desszert

Villámgyors, leveles tésztás pizza: utolsó pillanatos vacsi

Sajtos, csirkével töltött cukkini: ez lesz a nyár kedvence

Krémes, házi őszibarackfagyi: turmixgépben készül a nyári desszert

Ráérős reggeli tojással és zöldségekkel: a sütőben érnek össze az ízek
Az egyszerű, de ízletes köret mirelit zöldbabból is készülhet, jó fűszeresen, pirított szalonnakockákkal megbolondítva.
Karácsonykor mindenki igyekszik a lehető legfinomabb ételekkel telepakolni az ünnepi asztalt, a pirosra sütött húsok mellé gusztusos, kicsit különlegesebb köretekkel készülni. A nagy sürgés-forgás közben aranyat ér, ha gyorsan, fáradságos munka nélkül tudsz valami ízletes finomságot készíteni, amiért odáig lesz a család. A fűszeres, baconnel egybeforgatott zöldbab pont ilyen.
Az elkészítésére alig lesz gondod, csak megsütöd a bacont, felkockázod, majd alaposan összekevered a zöldbabbal és a fűszerekkel, végül sütőbe tolod. Az így készült isteni köret remek kísérője sült húsoknak, mindenki imádni fogja.
Így lesz még finomabb
A hagyományos fűszerek mellett kicsit különlegesebb aromákkal is készítheted a zöldséget: a só, bors, cayenne és az olaj helyett 2-3 evőkanál olvasztott vajjal, 5-6 evőkanál barna cukorral, fokhagymaporral és 2-3 evőkanál szójaszósszal is egybeforgathatod a bacont és a zöldbabot, majd mehet a sütőbe.
Fűszeres zöldbab

Hozzávalók 4 személyre
- 500 gramm zöldbab (mirelit vagy konzerv is lehet)
- 10 szelet bacon
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál cayenne-bors
- 1 teáskanál fokhagymapor
- kevés olaj
Elkészítés:
A zöldbabot öntsük jénaiba.
A bacont egy serpenyőben, saját zsírján süssük pirosra, majd miután kihűlt, kockázzuk fel. Keverjük egybe a zöldbabbal, utána forgassuk hozzá a fűszereket és 2-3 evőkanálnyi olajat. A köretet toljuk 170 fokra előmelegített sütőbe, 30-40 percig süssük, amikor a bab megpuhult, elkészült.
Fotó: Getty Images