Mézes-mustáros pácban sült szűzpecsenye: a fejedelmi étel egyszerűen készül

sshcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A még intenzívebb zamat kedvéért érdemes sütés előtt egy éjszakát pácban pihentetni a húst, így lesz bőven ideje magába szívni a fűszereket.

A szűzpecsenye a sertés legnemesebb része, nem kell tőle félni, kis odafigyeléssel fantasztikus sült készíthető belőle, amely szaftos és omlós lesz. Úgy készülj, hogy a húsból készült remekmű pillanatok alatt el fog fogyni.

A legjobb, ha egyben hagyod a húsdarabot, úgy pácolod be, majd tolod a sütőbe pirulni.  A pácolás után rögtön lehet sütni a húst, de sokkal ízletesebb lesz, ha hűtőben pihenteted kicsit. A sütési idő felénél főtt krumplit érdemes mellé tenni, így a hússal együtt készül a köret. Parázsburgonyával vagy kisebb méretű krumplival lesz a legfinomabb.

Mézes-mustáros szűzpecsenye

sshct

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kilogramm szűzpecsenye
  • 4 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál méz
  • só és bors ízlés szerint
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 kilogramm krumpli
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit (parázs- vagy kis méretű burgonyát használjunk) mossuk meg, majd bő vízben főzzük puhára.

A húst hártyázzuk le, majd fektessük tepsibe.

A fűszereket öntsük tálba, keverjük hozzájuk az olajat, mézet és a mustárt, majd ezt a pácot oszlassuk el a húson. A tepsit fedjük le ezüstpapírral, majd tegyük hűtőbe 8 órára.

A húst toljuk 180 fokos sütőbe 20 percre, majd fordítsuk meg, ekkor a krumplit is tegyük a hús mellé. Még 15-25 percig süssük, addig, amíg szép arany színe lesz a húsnak. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük