Mustáros, kakukkfüves csirkeszárnyak: grillen és sütőben is megsütheted
A házi mustáros pác és a friss kakukkfű csodás ízt ad a ropogósra sült csirkeszárnyaknak.
Ha unod a csirkemellet, vagy egy kicsit szeretnéd megkímélni a pénztárcádat, válaszd a csirkeszárnyat, kedvezőbb áron kapható, mint a melle, és ugyanolyan változatosan használható fel. Az alábbi recept több szempontból is izgalmas: egyrészt a húst keményítőben kell megforgatni, ettől kívülről nagyon ropogósra sül, miközben belül szaftos marad. Másrészt fűszervaj sül rá a legvégén, amelytől nagyon ízletes lesz.
A fűszervajat nyugodtan az ízlésedre szabhatod, nem csak olasz fűszerekkel működik a recept, kipróbálhatod provence-i keverékkel, de akár petrezselyemmel, snidlinggel is. Ha van rá lehetőséged, friss zöldfűszereket is használhatsz.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral vagy fóliával, majd tegyünk bele egy sütőrácsot, kenjük le olajjal. Melegítsük elő a sütőt 230 fokra.
Itassuk fel a csirkeszárnyakról a nedvességet. Egy tálban keverjük össze a keményítőt, sót és borsot. Forgassuk a szárnyakat a keményítős keverékbe úgy, hogy mindegyiket és mindenhol bevonja.
Tegyük a húst az előkészített rácsra. Toljuk a csirkeszárnyat a sütőbe 20 percre, majd fordítsuk meg őket, tegyük vissza még 20-25 percre, míg ropogós és aranybarna nem lesz. Vegyük ki őket, állítsuk a sütőt grillfokozatra.
Közben a vajat olvasszuk meg, keverjük bele a zúzott fokhagymát és a zöldfűszereket, chilit. Kenjük le a szárnyakat a fűszervajjal, majd tegyük őket vissza grillfokozaton 1-2 percre. Fordítsuk meg őket, a másik felüket is kenjük le, pirítsuk még pár percig.
Rögtön, melegen kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu