Puha gesztenyegolyó sütés nélkül - Nincs vele sok macera
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Szezonban mindenképp készíts gesztenyegolyót, a sült gesztenye mellé szuper édesség lesz.
A hideg beköszönte egyértelműen a gesztenyeszon érkeztét is jelenti, amikor nincs is jobb, mint forró sült gesztenyét készíteni.
A gesztenye amellett, hogy finom, nagyon tápláló gyümölcs. Lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz, így nem terheli meg a szervezetet. Számos alapanyag, köztük liszt is készül belőle, de húsok mellé és édességekhez is tökéletes.
Ha gyors édességre vágysz, próbáld ki ezt a gesztenyegolyót, gesztenyemasszából készül, így tényeg villámgyorsan az asztalon lesz.
Gesztenyegolyó
Hozzávalók 40 darabhoz
Gesztenyegolyó
- 500 gramm háztartási keksz
- 200 gramm vaj
- 150 gramm porcukor
- 250 gramm gesztenyemassza
- 4 evőkanál fekete kávé
- 1 teáskanál rumaroma
- 150 milliliter tej
Csokoládébevonat
- 180 gramm étcsokoládé
- 3 evőkanál vaj
Elkészítés:
A kekszet daráljuk meg, majd keverjük össze - a tejen kívül - az összes többi hozzávalóval, majd lassan adagoljuk hozzá a tejet is, addig, amíg jól gyúrható masszát nem kapunk. Formázzunk belőle golyókat.
A csoki olvasszuk fel, keverjük bele a vajat. A golyókat félig mártsuk bele a csokiba, vagy csorgassunk rájuk belőle. Várjuk meg, amíg megdermed rajtuk, majd tegyük hűtőbe őket néhány órára.
Fotó: Getty Images