
Isteni finom gesztenyés kókuszgolyó – Az édesség sütés nélkül készül

Cikkek


Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben

Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára
Ropogós

Frissítő brokkolisaláta krémes öntettel: nem kerül bele majonéz

Sűrű, gazdag sültpaprika-krémleves: melegen és hidegen is isteni

Csodafinom kakaós palacsinta: bármilyen töltelékkel jólesik

Szaftos, csirkés rigatoni: a fűszeres paradicsomszósz is megér egy misét

Kurkumás tea tele fűszerekkel: forró ital a vírusok ellen
A lágy, édes masszájú kókuszgolyót mindenki szereti, főleg akkor, ha a finomság meglepetést is rejt.
Az egyik legnépszerűbb sütés nélkül készült édesség a kókuszgolyó, az alapját darált keksz képezi. A retró desszert elkészítése annyira egyszerű, hogy még a gyerkőcök is boldogulnak majd vele. A kókuszgolyót azonban nem szabad alábecsülni, mert szerénysége ellenére bőven rejt magában lehetőségeket. A leggyakrabban magozott meggy vagy cseresznye kerül a golyók közepébe, ha azonban magát a masszát szeretnéd megbolondítani, ne fogd vissza magad!
A darált kekszes masszába a rum és a kakaó szinte kötelező, utóbbitól szép színt kap, a rum íze pedig nagyon jól érződik majd benne. Hogy még ütősebb legyen az egész, keverj a darált kekszhez gesztenyemasszát, így igazán különleges kókuszgolyót kínálhatsz. Az édességet fogyasztásig hűtőben tárold, hogy legyen ideje az ízeknek összeérni, így még az állaga is jobb lesz.
Gesztenyés kókuszgolyó

Hozzávalók 40 darabhoz
- 25 dekagramm darált háztartási keksz
- 25 dekagramm gesztenyemassza
- 10 dekagramm vaj
- 2 evőkanál tej
- 2 evőkanál rum
- 4 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál kakaó
- 200 gramm kókuszreszelék
Elkészítés:
Először a vajat és a porcukrot dolgozzuk össze, utána a gesztenyemasszát, rumot, kakaót, darált kekszet és a tejet (előfordulhat, hogy pár evőkanállal több kell) is keverjük hozzá, jól dolgozható masszát kell kapnunk.
A bekevert masszából formázzunk kis golyókat, majd hempergessük meg a labdákat kókuszreszelékben. A gesztenyés golyókat tálalásig hűtőben kell tárolni.
Fotó: Getty Images