Csupa csoki brownie gluténmentesen: házi mogyorókrémmel a legfinomabb
Cikkek
Cékla minden mennyiségben: a 6 legjobb receptet mutatjuk
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Gluténmentes karácsonyi fahéjas csillag: mennyei édesség a sütisdobozba
Fűszeres, vaníliás chai latte: felmelegíti a testet és a lelket
Így készül a házi gesztenyepüré: krémes desszertet mutatunk
Aszalt paradicsommal töltött ünnepi csirkemell: mutatós és nagyon finom
7 csokis finomság, ami gasztroajándéknak is tökéletes: bonbon, likőr és társaik
A ragacsos tésztát durvára vágott mandulával, dióval vagy kesudióval még izgalmasabbá teheted, isteni lesz.
A gluténérzékenységben szenvedőknek oda kell figyelniük a táplálkozásukra, nem fogyaszthatnak olyan élelmiszereket, melyekben glutén található. Ez a természetes fehérje búzában és más, hasonló gabonafélékben található, illetve olyan élelmiszerekben, melyek ezekből készülnek.
A gluténmentes életmód nem azt jelenti, hogy le kell mondanod a finom süteményekről, kenyérfélékről. Szerencsére bőven találni olyan alapanyagokat, melyek gluténmentesek, így mindenféle klasszikus tortát, kevert süteményt el tudsz készíteni ilyen verzióban.
Az amerikaiak népszerű kevert süteménye, a ragacsos brownie is készülhet gluténmentesen, a finomság tésztája mandulalisztből áll, és hogy különlegesebb legyen, a csokis masszába néhány evőkanál mogyorókrém kerül. A csábító nutellát házilag is el tudod készíteni, ha pedig még több izgalomra vágysz, adj a tésztához durvára vágott magvakat, vaníliakivonat helyett pedig rumaromával bolondítva próbáld ki.
Gluténmentes csokis brownie
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg mandulaliszt
- 1 csipet só
- 3 evőkanál kakaó
- 10 dkg vaj
- 20 dkg ét- vagy tejcsokoládé
- 2 evőkanál mogyorókrém
- 3 darab tojás
- 15 dkg cukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
A mandulalisztet a sóval és a kakaóval forgassuk egybe.
A vajat és a csokit vízgőz felett olvasszuk egybe, keverjük hozzá a mogyorókrémet.
A tojást a cukorral keverjük fehéredésig, utána adjuk hozzá a vaníliát, majd forgassuk egybe a csokis masszával és a lisztes keverékkel.
A masszát simítsuk sütőpapírral vagy vajjal kikent formába (22x18 cm-es), toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 20-25 percre.
Fotó: Getty Images