Légies gofri görög joghurttal dúsítva - Egészen krémes lesz tőle a tészta

gofri cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A gofrit is lehet még könnyedebbé tenni, méghozzá úgy, hogy joghurt kerül a tésztájába.

Egy kis változtatással még könnyedebbé tehető a gofri, csak annyi a titok, hogy vaj helyett görög joghurt kerül a tésztájába.

A görög joghurt elképesztően sokoldalúan felhasználható tejtermék, sokkal krémesebb, mint a sima joghurt, és nemcsak magában finom, hanem a tésztákat is lággyá teszi. Pont ezért érdemes eltérni a hagyományos recepttől, vaj nélkül is kellemesen puha lesz, ráadásul nem is lesz zsíros közben.

Gofri görög joghurttal

gofri

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 darab tojás
  • 350 milliliter tej
  • 120 milliliter görög joghurt
  • 1 evőkanál cukor
  • 270 gramm liszt
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1 kávéskanál vaníliakivonat
  • 0.5 kávéskanál
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk szét. Egy tálban keverjük össze a tojások sárgáit, a tejet, a görög joghurtot, a cukrot és a vaníliakivonatot.  Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót, majd forgassuk a tojásos keverékbe. A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd ezt is óvatosan forgassuk a tésztához. Nem baj, ha nem lesz tökéletesen csomómentes. 

Melegítsük elő a gofrisütőt, majd süssük meg több adagban a gofrikat, 2-3 perc alatt aranybarnára sülnek.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük