Félórás gombás tagliatelle: egyszerű ízek, aromás zöldfűszerek, tökéletes harmónia
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A tagliatelle tészta igazi olasz csoda, külsőre nagyon hasonlít a hazánkban népszerű hosszúmetéltre. A tradicionális tésztával gyakran találkozhatunk, ha Olaszországban járunk, főleg a bolognai ragut kínálják vele, amit a legtöbben spagettitésztával fogyasztunk.
Az olasz nagymamák - a legnagyobb élvezettel - bármikor képesek nekiállni tésztát gyúrni, ha pedig szerencsések vagyunk és élvezzük egy ilyen szuper nagyi vendégszeretetét, minden nap simán elviselnénk, hogy valami isteni tésztát készítsen nekünk.
A friss tészta tényleg elképesztő, ha jól van készítve, sokkal jobban magába szívja a szaftos ragut, hamar a rabjává válunk. A tésztakészítés igazi művészet, amihez szükség van arra, hogy a megfelelő eszközökkel rendelkezzünk, legyen hozzá hangulatunk és időnk.
Gyorsított verzió
Egy hosszú és fárasztó nap után az embernek nincs sok kedve tésztagyúrásba fognia, szóval nyugodtan csaljunk, és vegyünk jó minőségű olasz tésztát, amelyhez hamar összedobhatunk egy gombával és zöldfűszerekkel készült ragut, a tetejére pedig parmezánforgácsot tehetünk. Gyorsan szervírozhatjuk ezt a finomságot, melyet, ha kreatívan bánunk vele, könnyedén feldobhatunk még valami plusszal. Jól hangzik, ugye?
Gombás tagliatelle
Hozzávalók 4 személyre
- 500 gramm csiperke gomba (fehér vagy barna)
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint olaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint friss petrezselyem
- 1 maréknyi metélőhagyma
- 1 maréknyi rukkola
- 20 dekagramm parmezán
- 500 gramm tészta
Elkészítés:
A gombákat tisztítsuk meg, és tetszőlegesen vágjuk fel őket. A nagyobbakat félbe, a kisebbeket szeletelhetjük, de akár egyben is hagyhatjuk őket.
A felkockázott hagymát és az apróra zúzott fokhagymát kevés olajon megbarnítjuk. Ha kellően összeesett, mehet az edénybe a gomba. Ízesítésként jöhet a só, bors.
A tésztát al dente-re főzzük, majd összekeverjük a gombás keverékkel. Utolsó lépésként zöldfűszerek kerülnek a tésztára, parmezánforgáccsal tálaljuk.
Fotó: Getty Images