Ropogósra sült, fokhagymás csirkecomb: omlós és enyhén csípős
A sült csirkecomb fokhagymás pácban érlelve pikáns, finom fogás.
A hideg szelek feltámadtával előtérbe kerülnek a meleg tepsis fogások. A tartalmas ételek kevés munkával készülnek, ezért akár egy fárasztó munkanap után, vacsorára is érdemes összedobni a családnak.
Az én választásom most a csirkecombra esett, mely az oregánótól mediterrán hangulatot kapott. A hús mellé zöldségek is kerültek, krumpli, hagyma és gomba. A finomság nagyon egyszerűen összedobható, kezdő fakanálvirtuózok is sikerrel el tudják készíteni. A pompás étel mellé kínálhatsz savanyúságot vagy valamilyen salátát.
A csirkecombokat fűszerezzük sóval, borssal és oregánóval, majd tegyük 2-3 órára a hűtőbe.
A megtisztított krumplit és hagymát daraboljuk fel tetszés szerint és tegyük keverőtálba. A zöldségeket kevés olajjal, sóval és borssal forgassuk egybe, majd tegyük tepsire.
A zöldségekre tegyük rá a csirkecombokat és a megtisztított, tetszés szerint előkészített gombákat is. Csorgassunk kevés olajat és vizet a húsra és a gombára, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 45-50 percre, míg szép pirosra sül a hús, a zöldségek pedig megpuhulnak.
Az elkészült ételt finomra aprított petrezselyemmel meghintve kínáljuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu