A leggyorsabb, legegyszerűbb, legpuhább túrós pogácsa receptje
Cikkek
Cékla minden mennyiségben: a 6 legjobb receptet mutatjuk
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Gluténmentes karácsonyi fahéjas csillag: mennyei édesség a sütisdobozba
Fűszeres, vaníliás chai latte: felmelegíti a testet és a lelket
Így készül a házi gesztenyepüré: krémes desszertet mutatunk
Aszalt paradicsommal töltött ünnepi csirkemell: mutatós és nagyon finom
7 csokis finomság, ami gasztroajándéknak is tökéletes: bonbon, likőr és társaik
Pogácsa nélkül nincs buli, buli nélkül nincs szilveszter, de ha kedvünk sincs sokat bíbelődni vele, akkor kell egy biztos, gyors recept.
A legtöbb pogácsa hosszasabb kelesztési vagy pihentetési idővel rendelkezik, előző este kell bekészíteni és másnap jöhet csak a szaggatás, ami már önmagában is viszonylag hosszadalmas művelet, bár én nagyon szeretem.
Ebben a receptben az a csodálatos, hogy megspórolja a várakozást. Elég összegyúrni és már nyújtható és szaggatható is. Épp emiatt aztán nem lesz magas vagy réteges, de nagyon finom és puha a belegyúrt rengeteg túrónak köszenhetően. Néha a túró felét juhtúróra cserélem, ettől erősebb, markánsabb ízű lesz a végeredmény.
Bármikor jól jön, ha sietve kell valami vendégváró vagy buliba, zsúrba vinnivaló sós aprósütemény.
Gyors túrós pogácsa
Hozzávalók 40 darabhoz
A pogácsához
- 250 gramm túró
- 250 gramm vaj
- 250 gramm liszt
- 2 teáskanál só
- 1 darab tojás
A kenéshez
- 1 darab tojás
Elkészítés:
A vajat elmorzsoljuk a liszttel és a sóval, hozzáadjuk a túrót és a tojást, összegyúrjuk.
A sütőt előmelegítjük 220 fokon.
A tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. Pogácsákat szaggatunk belőle, sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket és lekenjük a felvert tojással. Ha éppen úgy tartja kedvünk, megszórhatjuk szezámmaggal, megy hozzá. A forró sütőbe toljuk, és kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Fotók: Ács Bori/Sóbors