
Hagymás törtzeller – Ezerszer jobb köret a krumplinál is
15
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk
Egy bájos, III. kerületi kifőzde paleo menüjében találkoztam először a hagymás törtzellerrel, és már az első falatnál tudtam, hogy a kedvenc köreteim között a helye.
A zeller nálunk nemcsak a levesbe kerül, hanem minden formában favorit, úgyhogy otthon is kísérletezgetni kezdtem vele. Pofonegyszerű, gyors, és sokkal izgalmasabb ízvilágú a sima törtkrumplinál.
Egy közepes fej zeller két jókora adagra elég. Pici vajjal még krémesebbé, lágyabbá tehető a végeredmény, de nélküle diétázók, paleósok számára is fogyasztható. A köretet most újhagymával készítettem el, de helyette egy fej vöröshagymával is szuper!
Nálunk legutóbb vegyes gombapörkölttel, csirkemellsonkával egy könnyű vacsora lett belőle, de akár sült sertéshúshoz is illik. Remekül kiegészíti az ízét egy kis aszalt paradicsom, némi friss bazsalikom, de locsolhatunk rá egy leheletnyi tökmagolajat is.
Hagymás törtzeller

Hozzávalók 2 adaghoz
- 1 fej zeller
- 1 darab újhagyma
- 1 kávéskanál só
- 30 mililiter olívaolaj
Elkészítés:
Legelső lépésként a zellert meghámozzuk, felkockázzuk, majd egy edényben feltesszük főni annyi vízben, amennyi bőven ellepi. Közben egy serpenyőben egy kevés olívaolajban fél perc alatt megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd az egészet félretesszük.
A 20-25 perc alatt puhára főtt, kockázott zellert leszűrjük, egy tálban villával vagy krumplinyomóval összepasszírozzuk, megsózzuk, majd belekeverjük a hagymát az olajjal együtt. Ha szépen összeállt a hagymás törtzeller, tetszés szerint még krémesebbé tehető pici vajjal, de ez el is hagyható. Akár azonnal tálalható.
A 20-25 perc alatt puhára főtt, kockázott zellert leszűrjük, egy tálban villával vagy krumplinyomóval összepasszírozzuk, megsózzuk, majd belekeverjük a hagymát az olajjal együtt. Ha szépen összeállt a hagymás törtzeller, tetszés szerint még krémesebbé tehető pici vajjal, de ez el is hagyható. Akár azonnal tálalható.
Címkék: