Selymes, tejszínes hamis carbonara – Az olasz klasszikus zöldborsóval dúsítva
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Félórás fogás, nagyon egyszerű elkészíteni a tejszínes mártásba öltözött tésztát.
Hétköznap esténként, amikor az ember éhesen hazavergődik a munkából, jólesne valami meleg, tápláló ételt enni, ami távol áll a műkajáktól. A tányérra kerülő falatok legyenek ízesek, finomak és kiadósak, de ne legyen nehéz étel, ami megüli a gyomrot.
Az egyik leggyorsabb és legegyszerűbb fogás a tészta, amíg felteszed főni, bőven van idő körbenézni az éléskamrában, eldönteni, milyen raguval gazdagítsd az ebédet vagy a vacsorát. Az olasz konyha carbonara spagettije mindig nyerő választás, a hozzávalói, vagy legalábbis „hamis” alapanyagai, mindig lapulnak a kamrámban. Van, amikor eltérek az eredeti recepttől, tojás helyett inkább tejszínes szószra vágyom.
A tejszínes mártásokban az a legjobb, hogy hússal és zöldséggel is - ami mirelit is lehet - tökéletesen működnek. Ebben a hamis carbonarában szalonnakockák roppannak, zöldborsó és parmezán gondoskodik a felejthetetlen ízekről.
Ha viszont az igazit szeretnéd elkészíteni, itt egy tökéletes recept, amivel biztos nagy sikert aratsz majd. Ha pedig mégis tejszínes mártásra vágysz, akkor egy szuperegészséges zöldséggel, a spenóttal keverve, sütőben sütve tökéletes fogást tehetsz az asztalra.
Hamis carbonara
Hozzávalók 4 személyre
- 250 gramm tészta
- 3 evőkanál olaj
- 8 szelet húsos szalonna
- 300 milliliter tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 gramm zöldborsó
- 60 gramm parmezán
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson írt idő alatt főzzük készre.
A szalonnát kockázzuk fel, kevés olajjal kiegészítve, közepes lángon 5-8 perc alatt süssük aranyszínűre. A finomra vágott fokhagymát és borsót is adjuk a szalonnához, olyan 4 perc után öntsük fel a tejszínnel, alaposan keverjük el, várjunk, amíg rottyant egyet, majd a reszelt parmezánt is adjuk hozzá. Alapos keverés után sózzuk, borsozzuk.
Az elkészült tésztát keverjük egybe a szósszal, melegen tálaljuk, finomra vágott petrezselyemmel szórjuk meg. Aki szereti, plusz parmezánnal is gazdagíthatja szervírozásnál.
Fotó: Getty Images