Ananásszal sült omlós csirkemell: egyszerűen készül a mutatós fogás

hcscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tepsis lakoma könnyedén elkészíthető, a hússzeletek tetején ananászkarika és sajt pirul, így lesz ellenállhatatlan.

Az ananásszal készült fogások a 80-as években kezdtek feltűnni a magyar étlapokon. A legismertebb ananásszal készült ételek a hawaii pizza, bundázott ananász, de idesorolható még a gyümölccsel sült hús is.

A gyümölcs és a hús párosától nem szabad félni, remekül illenek egymáshoz. Az egyik legfinomabb ananászos fogás a hawaii csirke, melyben a gyümölcs sajttal együtt pirul a csirke tetejére. Hogy mutatósabb legyen, érdemes az ananászkarikák közepébe meggyet helyezni.

Hawaii csirke

hcsct

Hozzávalók 8 szelethez

  • 8 szelet csirkemell
  • só és bors ízlés szerint
  • kevés olaj
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 8 szelet ananász
  • 8 szem magozott meggy
Recept idők

Elkészítés:

A hússzeleteket ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal.

Egy serpenyőben hevítsünk fel kevés olajat, majd a lefűszerezett húst oldalanként süssük 2-3 percig.

Az elősütött húst fektessük jénaira vagy tepsire, majd a serpenyőben maradt olajat öntsük rá.

A sajtot reszeljük le, a felét szórjuk a húsra, majd az ananászszeleteket helyezzük rá. Ezután az ananászkarikák közepébe tegyük bele a magozott meggyet, majd a maradék sajtot szórjuk rá.

Az ananászos csirkét toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-18 perc alatt süssük készre. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük