
Karamellizált, sütőben sült ananász: fahéjszórást kap a gyümölcs

Az ananász nemcsak nyáron, koktélozáskor vagy gyümölcssalátában jön jól, hanem a hűvösebb időkben is. Ha fűszerekkel sütöd, még ínycsiklandóbb lesz!
Ez az ananászos desszert hűvös időkben a legjobb: ínycsiklandó, egzotikus ízével visszahozza a forró nyári napok emlékét, az édes, fahéjas öntettel pedig a hangulatodat is felmelegíti.
Nagyon egyszerűen, pár hozzávalóból készül, ezért ha kevés munkával szeretnéd lenyűgözni a későn bejelentkezett vendégeket, ez a finomság arra az esetre is szuper választás.

Megjelent Mentes Anyu 3. könyve!
Mentes Anyu elismert szakmai csapatával együtt összeállította a mentes étkezések 50 legjobb receptjét, hogy multikulináris élményekkel örvendeztesse meg a különleges étrendet követő érdeklődőket.
A könyvet, a korábbi kötetekkel együtt, a FeminaShopban lehet megvásárolni, kizárólag online.
Promóció
Sült ananász

Hozzávalók 4 személyre
- 1 db nagy ananász, hámozva
- 1 ek növényi olaj (semleges ízű)
- 2 tk barna cukor
- 2 tk őrölt fahéj
- 0.5 tk cayenne-bors
- durvára aprított mandula a díszítéshez
- vaníliafagylalt tetszés szerint
- 1 csokor friss menta
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A megtisztított ananászt vágjuk 1 cm vastag szeletekre. Hevítsünk fel egy grillserpenyőt az olajjal, majd helyezzük bele az ananászszeleteket. Magas hőfokon pirítsuk mindkét oldalukat aranybarnára, közben pedig szórjuk meg őket a cukorral, a fahéjjal és a Cayenne-borssal.
Helyezzük a szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és tegyük őket a sütőbe 15 percre.
Ha megsült, szedjük tányérokra, szórjuk meg a pirított mandulával, mentalevelekkel és kanalazzunk mellé vaníliafagyit.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!