
Krémes, házi almapüré: az egyszerű finomságot babáknak is adhatod

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Krémes, sajtos mexikói kukoricasaláta: izgalmas köret húsok mellé

Mennyei habos piskóta csokimázzal: tejfölmousse borítja a puha tésztát

Extrán ropogós rántott halrudacskák: ebben nincs adalékanyag

Így távolítsd el a vízfoltokat a faasztalokról: 5 bevált tippet mutatunk

A legkrémesebb ramen mogyoróvajjal: egy hétköznap estébe is belefér
Néhány plusz alapanyaggal feldobva felnőttek is imádni fogják pufi palacsinta vagy gofri mellé fogyasztva.
Az egészséges alma a babák életében is fontos szerepet játszik, püré formájában 4 hónapos koruktól már megkóstolhatják. Az első találkozásnál a gyümölcsöt párold, mivel a nyersen reszelt almától szorulás alakulhat ki. Először nem érdemes semmit a püréhez keverni, a későbbiekben már egyes tejtermékekkel is dúsíthatod, lehet az joghurt vagy kefir. A tejtermékkel való párosítás 6 hónapos kortól javasolt, de mindenképp konzultálj védőnővel, ha kérdés merülne fel.
Az én családomban a kicsik babakeksszel kapják a pürét, de természetesen nem csak a legkisebbeknek ajánljuk az almaszószt. A finomságot reggeli pufi palacsinta vagy gofri mellé is kínálhatod. A felnőtt verzióban fahéj és cukor is kerülhet a püréhez, sőt, aki szereti, mazsolát is adhat hozzá.
Házi almapüré

Hozzávalók 1 adaghoz
- 1 darab alma
- 150 g natúr joghurt
- 4 darab babakeksz
- babavíz szükség szerint
Elkészítés:
A megtisztított almát kockázzuk fel, majd kevés vízben pároljuk puhára.
A kihűlt almát a joghurttal és a babakeksszel turmixoljuk, ha nagyon sűrű, babavízzel hígítsuk a pürét.
Fotó: Getty Images