Krémes, házi almapüré: az egyszerű finomságot babáknak is adhatod
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
Néhány plusz alapanyaggal feldobva felnőttek is imádni fogják pufi palacsinta vagy gofri mellé fogyasztva.
Az egészséges alma a babák életében is fontos szerepet játszik, püré formájában 4 hónapos koruktól már megkóstolhatják. Az első találkozásnál a gyümölcsöt párold, mivel a nyersen reszelt almától szorulás alakulhat ki. Először nem érdemes semmit a püréhez keverni, a későbbiekben már egyes tejtermékekkel is dúsíthatod, lehet az joghurt vagy kefir. A tejtermékkel való párosítás 6 hónapos kortól javasolt, de mindenképp konzultálj védőnővel, ha kérdés merülne fel.
Az én családomban a kicsik babakeksszel kapják a pürét, de természetesen nem csak a legkisebbeknek ajánljuk az almaszószt. A finomságot reggeli pufi palacsinta vagy gofri mellé is kínálhatod. A felnőtt verzióban fahéj és cukor is kerülhet a püréhez, sőt, aki szereti, mazsolát is adhat hozzá.
Házi almapüré
Hozzávalók 1 adaghoz
- 1 darab alma
- 150 g natúr joghurt
- 4 darab babakeksz
- babavíz szükség szerint
Elkészítés:
A megtisztított almát kockázzuk fel, majd kevés vízben pároljuk puhára.
A kihűlt almát a joghurttal és a babakeksszel turmixoljuk, ha nagyon sűrű, babavízzel hígítsuk a pürét.
Fotó: Getty Images