
Így használd fel a megmaradt húslevest: csodás ázsiai tésztaleves lesz belőle

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

Joghurtos krumplisaláta ropogós zöldségekkel: köretként is mennyei

Puha, légies sárgarépaszuflé: különleges húsvéti desszertet mutatunk

Egyszerű, omlós vajas keksz: kedvedre formázhatod, szaggathatod

Dijoni mustárral sült krumpli: ízletes és gyors köret húsok mellé

Ropogós, aranybarna morzsában sült skót tojás: egyszerű az elkészítése
A zacskós ramen rémisztő képződmény, mégis függői voltunk fiatal korunkban, különösen vizsgaidőszak idején.
Tíz évvel ezelőtt még nagy instant tésztalevesfüggő voltam, de ma már nem tudom, hogy bírtam megenni ilyesmit. A tésztaleves iránti vágy különösen szürke, esős, hűvös napokon, mikor kicsit amúgy is kapar a torkom és egyáltalán nincs kedvem főzni, újra rám tör, de már nem nyúlok zacskók után, csak a mélyhűtőbe a félretett húsleves adagokért.
Emellett már csak kínai tojásos tésztára van szükség, némi fűszerre és egy hatperces tojásra a leggyorsabb expressz ramenhez, ami ugyan meg se közelíti a három napig készülő eredetit, mégis óriási örömet okoz műanyagok nélkül.
Instant tésztaleves házilag

Hozzávalók 1 adaghoz
- 3 deciliter húsleves
- 1 darab tojás
- 0.25 teáskanál friss, reszelt gyömbér
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 marék medvehagyma/újhagyma
- 0.25 darab répa
- 150 gramm kínai tojásos tészta
- 2 csipet szezámmag
- ízlés szerint chiliszósz (Sriracha)
Elkészítés:
A tésztára forró vizet öntünk, letakarjuk és állni hagyjuk, míg meg nem puhul. Közben felmelegítjük a húslevest. Egy lábasban vizet forralunk a tojásnak. Ha a víz felforrt, beletesszük a tojást és 6 percig főzzük. Kivesszük, lehűtjük, meghámozzuk.
A répából csíkokat vágunk, a medvehagymát felaprítjuk, majd mindent tálba rendezünk. A tálba tesszük a reszelt gyömbért, a szójaszószt, a chiliszószt, erre halmozzuk a megpuhult tésztát. Ráöntjük a levest, majd megszórjuk a répával, medvehagymával, beletesszük a tojást és végül szezámmaggal díszítjük.
Fotók: Ács Bori/Sóbors