
Krémes vaníliapuding házilag készítve – Ez biztosan adalékanyagoktól mentes

Cikkek


Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence

Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld
Ropogós

Könnyű, nyári mártogatós kovászos uborkából: zöldségek és chips mellé

15 perces, meggyes-csokoládés szelet: hűsítő nyári desszert

Villámgyors, leveles tésztás pizza: utolsó pillanatos vacsi

Sajtos, csirkével töltött cukkini: ez lesz a nyár kedvence

Krémes, házi őszibarackfagyi: turmixgépben készül a nyári desszert
A puding az egyik leggyorsabban elkészíthető édesség, nem érdemes por formájában megvenni.
A puding nagyon népszerű édesség, magában is finom, de süteményekben töltelék is lehet, gyümölcslevesekben pedig a selymességért, sűrűségért is felel. A legnépszerűbb a csokis és a vaníliás, de a gyümölcsös ízek is kedveltek.
Nagyon egyszerűen elkészíthető, mégis sokan a bolti változatot választják, pedig semmivel sem gyorsabb, mintha otthon állnál neki. Nem beszélve arról, hogy mennyi minden oda nem illő hozzávalóval van megpakolva a zacskós verzió. Nézd meg, mennyire egyszerű a csokis elkészítése!
A puding esetében a másik fontos kérdés, hogy jó-e, ha bőrös lesz a teteje. A vélemények megoszlanak, van, aki különösen szereti, mások pedig nemtetszésüket fejezik ki. Mindenesetre ha nem szeretnéd, hogy bőrös legyen, ezekkel a módszerekkel megakadályozhatod. Ha pedig kész a puding, ehhez az almás sütihez használd fel.
Házi vaníliapuding

Hozzávalók 2 adaghoz
- 2 zacskó vaníliás cukor
- 2 darab tojássárgája
- 50 gramm cukor
- 30 gramm keményítő
- 1 evőkanál vaj
- 500 milliliter tej
Elkészítés:
Egy lábasban keverjük össze a cukrot, a vaníliás cukrot és a keményítőt a tojássárgájával, majd folyamatosan keverve öntsük hozzá a tejet is. Tegyük fel a tűzhelyre, adjuk hozzá a vajat, majd közepes erősségen keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Várjuk meg, amíg felforr, keverjük meg alaposan, majd tegyük tálkákba, majd ha kihűlt, a hűtőbe.
Fotó: Getty Images