Így készítve nem lesz bőrös a puding teteje: 3 egyszerű praktikát mutatunk

pctcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A puding régóta ismert finomság, már a középkorban is fogyasztották, nem csak édes, meglepő sós variációkban is készítették.

A puding az egyik legegyszerűbb édesség, hisz instant változatban is beszerezhető, percek alatt összedobható, ha azonban házilag készítenéd el, akkor sem fog sok időt elrabolni a napodból, 20 percet bőven elég lesz rászánni.

Puding házilag

A jó házi puding nem porból, hanem tojásból készül, titka a folytonos keverés. Először 8 tojássárgáját kell összedolgozni az ételkeményítővel (2 evőkanál), utána a felforrósított tejet (1 liter) apránként csorgasd a tojásra, miközben továbbra is jár a kezed. Amikor az összes tejet beleöntötted, a tálat tedd vízgőz fölé és keverd addig, amíg a puding sűrű állagú nem lesz - így nem fog kicsapódni a tojás, vagyis nem lesz belőle rántotta.

Amikor a tojás krémes sűrűségű lesz, olvasztott vajat (8 evőkanál) kell hozzákeverni, utána vedd le a vízgőzről és még mindig keverd töretlenül a pudingot, miközben hozzáadod a vaníliás cukrot (2 csomag) és a porcukrot (4 evőkanál).

pékct2

Vaníliás cukor helyett vaníliarudat is használhatsz, a rudat vágd ketté, majd főzd bele a tejbe, így sokkal jobban lehet érezni majd a zamatát. Az elkészült pudingot tálkába kell adagolni és megvárni, hogy kihűljön. Pudingot készíteni tényleg nem nehéz, mégis lehet kellemetlen a végeredmény, az egyik leggyakoribb hiba, hogy a teteje bőrös lesz.

Így készítve biztosan nem lesz bőrös a teteje

Minden szuper, a puding betöltve a kis tálkákba, már csak ki kell, hogy hűljön, de addig is marad a gyomorideg, nehogy bőrös legyen a teteje. Aggodalomra semmi ok! Kapj elő alufóliát és takard le vele a pudingot. A lényeg, hogy a fedő mindig akkor kerüljön a pudingra, amikor még meleg, így a pára nem engedi majd, hogy a puding teteje bebőrösödjön.

pákct

Más megoldás is létezik

A nagyi praktikája a bebőrösödés ellen mindig az volt, hogy cukrot szórt a puding tetejére, esetleg nagyon kevés olvasztott vajat csorgatott rá, majd így hagyta kihűlni. Amikor fogyasztásra került a sor, a ráncos tetőnek nyoma sem volt.

Alapos keverés

Az alapos keverés nagyon fontos, ez a kissé fárasztó mozzanat gondoskodik a tökéletes állagról, ha pedig minden próbálkozásod ellenére bőrös lesz a puding, vedd elő a gépi habverődet és kis fokozaton keverd át a kihűlt pudingot.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon