![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Így készítve nem lesz bőrös a puding teteje: 3 egyszerű praktikát mutatunk
![pctcover](https://kep.index.hu/1/0/3583/35833/358334/35833407_2739595_5ebea21eb132851d322fc6a4d3d07ee3_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A puding régóta ismert finomság, már a középkorban is fogyasztották, nem csak édes, meglepő sós variációkban is készítették.
A puding az egyik legegyszerűbb édesség, hisz instant változatban is beszerezhető, percek alatt összedobható, ha azonban házilag készítenéd el, akkor sem fog sok időt elrabolni a napodból, 20 percet bőven elég lesz rászánni.
Puding házilag
A jó házi puding nem porból, hanem tojásból készül, titka a folytonos keverés. Először 8 tojássárgáját kell összedolgozni az ételkeményítővel (2 evőkanál), utána a felforrósított tejet (1 liter) apránként csorgasd a tojásra, miközben továbbra is jár a kezed. Amikor az összes tejet beleöntötted, a tálat tedd vízgőz fölé és keverd addig, amíg a puding sűrű állagú nem lesz - így nem fog kicsapódni a tojás, vagyis nem lesz belőle rántotta.
Amikor a tojás krémes sűrűségű lesz, olvasztott vajat (8 evőkanál) kell hozzákeverni, utána vedd le a vízgőzről és még mindig keverd töretlenül a pudingot, miközben hozzáadod a vaníliás cukrot (2 csomag) és a porcukrot (4 evőkanál).
Vaníliás cukor helyett vaníliarudat is használhatsz, a rudat vágd ketté, majd főzd bele a tejbe, így sokkal jobban lehet érezni majd a zamatát. Az elkészült pudingot tálkába kell adagolni és megvárni, hogy kihűljön. Pudingot készíteni tényleg nem nehéz, mégis lehet kellemetlen a végeredmény, az egyik leggyakoribb hiba, hogy a teteje bőrös lesz.
Így készítve biztosan nem lesz bőrös a teteje
Minden szuper, a puding betöltve a kis tálkákba, már csak ki kell, hogy hűljön, de addig is marad a gyomorideg, nehogy bőrös legyen a teteje. Aggodalomra semmi ok! Kapj elő alufóliát és takard le vele a pudingot. A lényeg, hogy a fedő mindig akkor kerüljön a pudingra, amikor még meleg, így a pára nem engedi majd, hogy a puding teteje bebőrösödjön.
![pákct](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3583/35833/358334/35833421_7323708c61b36ba2cada3da65aaf863d_wm.jpg)
Más megoldás is létezik
A nagyi praktikája a bebőrösödés ellen mindig az volt, hogy cukrot szórt a puding tetejére, esetleg nagyon kevés olvasztott vajat csorgatott rá, majd így hagyta kihűlni. Amikor fogyasztásra került a sor, a ráncos tetőnek nyoma sem volt.
Alapos keverés
Az alapos keverés nagyon fontos, ez a kissé fárasztó mozzanat gondoskodik a tökéletes állagról, ha pedig minden próbálkozásod ellenére bőrös lesz a puding, vedd elő a gépi habverődet és kis fokozaton keverd át a kihűlt pudingot.
Fotók: Getty Images