Hummusszal sütött csirkemell – Elképesztően puha lesz tőle a hús
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Minél több módszert kipróbálok, annál inkább bebizonyosodik, hogy a csirkemellet igenis lehet finom szaftosra és puhára sütni.
A hummusz nagy kedvencem, pitával, falafellel nagyon szeretem, de arra még sosem gondoltam, hogy nemcsak mártogatósként, hanem pácként is jól működik. A csicseriborsó-püré, vagyis a hummusz tele van olajokkal, amelyek a csirkehúsba kerülve belül elképesztően puhává, kívül pedig ropogóssá teszik.
Ez tényleg egy könnyű recept, ami kicsit változatosabbá teszi az amúgy egyszerű csirkemellet is. Hummuszt házilag is készíthetünk, de természetesen a bolti is megteszi.
Hummusszal sütött csirkemell
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 darab csirkemellfilé
- 1 teáskanál só
- 0.5 kávéskanál bors
- 50 gramm hummusz
- 0.5 teáskanál füstölt paprikapor
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
Egy tepsibe öntsünk egy evőkanál olajat. Melegítsük elő a sütőt 230 fokra.
A csirkemellet alaposan tisztítsuk meg, majd a nedvességet itassuk le róla. Sózzuk, borsozzuk. Fektessük a tepsibe, majd kenjük meg alaposan és vastagon hummusszal úgy, hogy a hús minden részét beborítsa. Szórjuk meg füstölt paprikaporral.
Süssük 20 percig a csirkét, majd tegyük át a sütőt grillfunkcióra, addig pirítsuk, amíg a hummusz meg nem pirul a tetején. Tehetünk mellé csicseriborsót is, szépen megpirul az is mellette.
Fotó: Szász Eszter/Sóbors