Friss jégsaláta tejfölös, sajtos szósszal - Szuper köret húsok mellé

5
Nyomtatás
saláta
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ropogós, friss köret, ami bármilyen olajban sült vagy nehéz étel mellé jól illik, feldobja, könnyebbé teszi a fogást.

Szuper friss, ropogós köret ez az ízgazdag jégsaláta, bármilyen sültet, burgonyát, rizst feldob. Magával a salátával semmi dolgunk nincs, csak az öntetet kell kikeverni, illetve szalonnát pirítani.

Az öntetbe tejföl, kéksajt, fokhagyma és citromlé kerül, főként a karakteres sajt gondoskodik az ízekről, illetve sokkal krémesebbé teszi az összhatást. Fontos, hogy jól dolgozzuk el a tejfölben, egyáltalán ne maradjon darabos. 

A friss jégsalátát a szósszal megöntözve, pirított baconnel, morzsolt kéksajttal, de apróra darabolt lilahagymával is tálalhatjuk.

Jégsaláta sajtszósszal

saláta2

Hozzávalók 4 személyre

  • 200 gramm tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 85 gramm kéksajt
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál snidling
  • tej
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 fej jégsaláta
  • 4 szelet bacon
Recept idők

Elkészítés:

A tejfölt, a zúzott fokhagymát, a kéksajt kétharmadát és a citromlevet tegyük egy tálba. Egy villa segítségével dolgozzuk össze az alapanyagokat, a kéksajtot egészen dolgozzuk bele a krémbe.

A snidlinget aprítsuk össze, adjuk a krémhez. Teáskanalanként adjunk hozzá tejet, míg el nem érjük a kívánt állagot. Sózzuk, borsozzuk.

A baconszeleteket kockázzuk össze, majd pirítsuk zsírjára.

A jégsalátáról szedjük le a megbarnult takaróleveleket. Vágjuk félbe, majd negyedekbe, alaposan öblítsük át. Óvatosan vágjuk ki a torzsát minden negyed salátából úgy, hogy egyben maradjanak, tegyünk minden negyedet egy tányérra.

Kanalazzunk rájuk ízlés szerint a sajtszószból, majd a maradék kéksajttal és baconnel megszórva tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon