
Friss jégsaláta tejfölös, sajtos szósszal - Szuper köret húsok mellé

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Édesburgonyás curry csicseriborsóval: mogyoró roppan benne

Egyszerű répás-gyömbéres salátaöntet: bármilyen zöldséget feldob

Maradékmentő pirított rizssaláta: tápláló vacsora 20 perc alatt

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül
Ropogós, friss köret, ami bármilyen olajban sült vagy nehéz étel mellé jól illik, feldobja, könnyebbé teszi a fogást.
Szuper friss, ropogós köret ez az ízgazdag jégsaláta, bármilyen sültet, burgonyát, rizst feldob. Magával a salátával semmi dolgunk nincs, csak az öntetet kell kikeverni, illetve szalonnát pirítani.
Az öntetbe tejföl, kéksajt, fokhagyma és citromlé kerül, főként a karakteres sajt gondoskodik az ízekről, illetve sokkal krémesebbé teszi az összhatást. Fontos, hogy jól dolgozzuk el a tejfölben, egyáltalán ne maradjon darabos.
A friss jégsalátát a szósszal megöntözve, pirított baconnel, morzsolt kéksajttal, de apróra darabolt lilahagymával is tálalhatjuk.
Jégsaláta sajtszósszal

Hozzávalók 4 személyre
- 200 gramm tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 85 gramm kéksajt
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál snidling
- tej
- ízlés szerint só, bors
- 1 fej jégsaláta
- 4 szelet bacon
Elkészítés:
A tejfölt, a zúzott fokhagymát, a kéksajt kétharmadát és a citromlevet tegyük egy tálba. Egy villa segítségével dolgozzuk össze az alapanyagokat, a kéksajtot egészen dolgozzuk bele a krémbe.
A snidlinget aprítsuk össze, adjuk a krémhez. Teáskanalanként adjunk hozzá tejet, míg el nem érjük a kívánt állagot. Sózzuk, borsozzuk.
A baconszeleteket kockázzuk össze, majd pirítsuk zsírjára.
A jégsalátáról szedjük le a megbarnult takaróleveleket. Vágjuk félbe, majd negyedekbe, alaposan öblítsük át. Óvatosan vágjuk ki a torzsát minden negyed salátából úgy, hogy egyben maradjanak, tegyünk minden negyedet egy tányérra.
Kanalazzunk rájuk ízlés szerint a sajtszószból, majd a maradék kéksajttal és baconnel megszórva tálaljuk.
Fotó: Getty Images