Zöldfűszeres joghurtban sült csirkecomb: szaftos, ízletes fogás kevés munkával
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
A joghurttól picit fanyar, a zöldfűszerektől friss, a sajttól pedig ízletes a szósz, ráadásul nagyon szaftosan tartja a húst is.
Ha szereted az egyszerű és gyors tepsis recepteket, de kipróbálnál egy kicsit különlegesebb változatot is, fűszeres tejföl helyett joghurtban süsd a csirkecombokat. Krémes, sűrű görög joghurtot érdemes választani hozzá, amelyet különböző friss zöldfűszerekkel ízesíthetsz, lehet az petrezselyem és snidling, de akár kapor vagy menta is.
A joghurt és a fokhagyma kéz a kézben járnak, azonban én most nem a szószba kevertem bele a hagymát, hanem a húst ízesítettem vele, a sütőben úgyis összeérnek az ízek. A citrom is jól passzol a joghurthoz, azt azonban nem árt észben tartani, hogy a joghurt is picit savanykás, fanyar, más lesz a végeredmény, mint tejföllel, úgyhogy az ízlésedtől függően el is hagyhatod belőle a gyümölcsöt.
Első körben fólia alatt süsd a húst: ne ijedj majd meg, ha az idő letelte után vizesnek, hígnak látod a szószt, szórd rá a reszelt sajtot, majd tedd vissza fedő nélkül 20-25 percre, szépen besűsűrödik majd. Ha még szilárdabb, szinte pudingos állagú mártást szeretnél, akkor pedig keverj a joghurtba 1-2 tojást is, mielőtt a csirkére öntöd, úgy picit tömörebb, szinte szeletelhető lesz.
Joghurtban sült csirkecomb
Hozzávalók 6 darabhoz
- 6 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só, bors
- 400 gramm görög joghurt
- 1 csokor petrezselyem
- 1 marék snidling
- 1 teáskanál citromlé
- 150 gramm sajt (gouda)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A fokhagymát pucoljuk meg, vágjuk vékony szeletekre. A petrezselymet és a snidlinget aprítsuk össze.
A csirkecombokat tisztítsuk meg, majd vagdossuk be a hús vastagabb részét. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat, majd dugdossuk a bevágásokba a fokhagymaszeleteket.
Tegyük az előkészített combokat egy 20x25 centis tepsibe.
A görög joghurtot keverjük össze a kétféle zöldfűszerrel és a citromlével. A sóval és a borssal óvatosan bánjunk, ha jól befűszereztük a húst, a szószt már nem feltétlenül szükséges. Ha sűrűbb szószt szeretnél, keverj bele 1 egész tojást is.
Borítsuk a combokra a joghurtot úgy, hogy mindet bevonja, majd fedjük le alufóliával és toljuk a sütőbe 40 percre.
Ha megpuhult a comb, szórjuk rá a sajtot, majd toljuk vissza fólia nélkül még 20-25 percre.
Frissen, melegen, rizzsel kínáljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors