Paprikás tejfölben sült, omlós csirkecomb: laktató ebéd kevés munkával

5
Nyomtatás
csirkecombsajt
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Magyaros ízek köszönnek vissza az egytepsis fogásból, kömény, paprika és majoranna ízesíti a szószt.

Egyszerű, laktató, nincs vele sok munka, ráadásul mennyei ez a szaftos, tepsis csirkecomb, érdemes elkészíteni. Ha még nem próbáltad, a mustáros-tejfölös változatot is süsd meg, de ha azon már túl vagy, az alábbi receptet ajánljuk.

A tejfölt fűszerpaprikával, köménnyel és majorannával kell kikeverni, de ha szereted a picit csípősebb ízeket, chilipor is mehet bele. A csirkecombokat alaposan meg kell sózni, borsozni, a vastag részén bevagdosni, fokhagymát dugdosni bele, összekeverni a szósszal és kész is, mehet a sütőbe.

Paprikás tejfölben sült csirkecomb

csirkecombsajt2

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 darab csirkecomb (egész)
  • 500 gramm tejföl
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 0.5 teáskanál kömény
  • 1 teáskanál majoranna
  • ízlés szerint só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 150 gramm sajt
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A fokhagymát pucoljuk meg, vágjuk vékony szeletekre. 

A csirkecombokat tisztítsuk meg, aki szeretné, a bőrét is eltávolíthatja. A csont mentén alakítsunk ki zsebet a hús vastagabb részén a felső- és az alsócombon egyaránt, sózzuk meg belülről, ahol bevágtuk, illetve dugjunk bele 1-2 szelet fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk a combok mindkét oldalát.

Egy tálban keverjük össze a tejfölt, a fűszerpaprikát, a köményt, a majorannát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a szószt.

A combokat forgassuk meg ebben a tejfölös masszában, majd tegyük őket egy mélyebb tepsibe. Öntsük rájuk a maradék tejfölös masszát, egyengessük el, hogy mindenhova jusson. 

A tepsit fedjük le alufóliával, majd toljuk a sütőbe 50 percre, akkor jó, amikor a villa könnyedén belemegy a húsba.

Közben reszeljük le a sajtot. Vegyük le a fóliát a húsról, szórjuk meg reszelt sajttal a combokat, majd tegyük őket vissza a sütőbe 20 percre.

Rögtön, melegen, rizzsel kínáljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon