![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Paprikás tejfölben sült, omlós csirkecomb: laktató ebéd kevés munkával
![csirkecombsajt](https://kep.index.hu/1/0/3770/37702/377020/37702029_2877283_7621c6b601035e0e67a18ad48d3d7c8e_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Magyaros ízek köszönnek vissza az egytepsis fogásból, kömény, paprika és majoranna ízesíti a szószt.
Egyszerű, laktató, nincs vele sok munka, ráadásul mennyei ez a szaftos, tepsis csirkecomb, érdemes elkészíteni. Ha még nem próbáltad, a mustáros-tejfölös változatot is süsd meg, de ha azon már túl vagy, az alábbi receptet ajánljuk.
A tejfölt fűszerpaprikával, köménnyel és majorannával kell kikeverni, de ha szereted a picit csípősebb ízeket, chilipor is mehet bele. A csirkecombokat alaposan meg kell sózni, borsozni, a vastag részén bevagdosni, fokhagymát dugdosni bele, összekeverni a szósszal és kész is, mehet a sütőbe.
Paprikás tejfölben sült csirkecomb
![csirkecombsajt2](https://kep.index.hu/1/0/3770/37702/377020/37702039_ecbc26fdb02337e6cd09b19406963164_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 4 darab csirkecomb (egész)
- 500 gramm tejföl
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 0.5 teáskanál kömény
- 1 teáskanál majoranna
- ízlés szerint só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 gramm sajt
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A fokhagymát pucoljuk meg, vágjuk vékony szeletekre.
A csirkecombokat tisztítsuk meg, aki szeretné, a bőrét is eltávolíthatja. A csont mentén alakítsunk ki zsebet a hús vastagabb részén a felső- és az alsócombon egyaránt, sózzuk meg belülről, ahol bevágtuk, illetve dugjunk bele 1-2 szelet fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk a combok mindkét oldalát.
Egy tálban keverjük össze a tejfölt, a fűszerpaprikát, a köményt, a majorannát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a szószt.
A combokat forgassuk meg ebben a tejfölös masszában, majd tegyük őket egy mélyebb tepsibe. Öntsük rájuk a maradék tejfölös masszát, egyengessük el, hogy mindenhova jusson.
A tepsit fedjük le alufóliával, majd toljuk a sütőbe 50 percre, akkor jó, amikor a villa könnyedén belemegy a húsba.
Közben reszeljük le a sajtot. Vegyük le a fóliát a húsról, szórjuk meg reszelt sajttal a combokat, majd tegyük őket vissza a sütőbe 20 percre.
Rögtön, melegen, rizzsel kínáljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!