
Illatos, szaftos csirkecombok a sütőből: a joghurttól elképesztően omlós lesz a hús

Cikkek


Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence

Álomszép citromos, túrókrémes torta: sütés nélkül készül
Ropogós

Könnyű, nyári mártogatós kovászos uborkából: zöldségek és chips mellé

15 perces, meggyes-csokoládés szelet: hűsítő nyári desszert

Villámgyors, leveles tésztás pizza: utolsó pillanatos vacsi

Sajtos, csirkével töltött cukkini: ez lesz a nyár kedvence

Krémes, házi őszibarackfagyi: turmixgépben készül a nyári desszert
Az omlós csirkecombokat előző este érdemes összekészíteni, így másnap csak a sütőbe kell tolni.
A csibe legszaftosabb része a comb, amiből öröm főzni és persze elfogyasztani is. Sokféleképpen lehet izgalmassá tenni, az egyik legkedveltebb elkészítési módja a sütőben sütés, mindenféle macera nélkül.
A tepsis ételek nagy előnye, hogy akár egy fárasztó nap után is csoda kerülhet az étkezőasztalra. Különösen igaz ez a sült csirkére, hiszen bármilyen módját is választja az ember a tepsiben sütésnek, előző este gond nélkül elő lehet készíteni a húst. A joghurtos pácban való pihenés pedig még jót is tesz neki, a fűszerek zamatát tökéletesen átveszi, a joghurtnak köszönhetően pedig olyan lágy, omlós lesz a hús, hogy szinte leolvad majd a csontról. A combok mellé bármilyen krumplis köret, rizs vagy saláta kínálható, evés után pedig jöhet a pihenés.
Tipp, hogy még finomabb legyen
A csirke bármely részéből elkészíthető a tepsis fogás, mellfilé esetén a sütőbe kerülés előtt érdemes kis kérget pirítani a húsnak egy serpenyőben, csak utána megsütni. A fűszerekkel érdemes bőkezűen bánni, citrom levével és reszelt héjával is érdemes az ízeket megbolondítani, de még mustármagot is lehet használni.
Joghurtos csirkecombok

Hozzávalók 8 darabhoz
- 8 darab csirkecomb
- 2 evőkanál curry fűszerkeverék
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál joghurt
- só és bors ízlés szerint
- olaj kevés
Elkészítés:
A megtisztított csirkecombokat helyezzük keverőtálba.
Egy másik keverőtálba öntsük bele a joghurtot, keverjük bele a fűszereket, a zúzott fokhagymát és az olajat. Miután rendesen összekevertük a pácot, öntsük rá a csirkecombokra és alapsan forgassuk egybe vele, majd a tálat fedjük le folpackkal és 1-2 órára helyezzük hűtőszekrénybe a húst, hogy az ízek összeérjenek.
Sütés előtt vegyük ki a húst a hűtőből, fektessük a combokat hőálló edénybe, tepsibe, majd 180 fokos előmelegített sütőben, 40-50 perc alatt mindkét oldalán süssük pirosra a húst.
Fotó: Getty Images