Pihe-puha kókuszos kevert süti liszt nélkül: alig kell hozzá valami, és nagyon finom
Ezzel a puha kókuszos kevert sütivel tényleg alig van munka, ráadásul még liszt sem kell hozzá, így a gluténmentes diétába is belefér.
Ha valami egyszerű és gyorsan összeállítható desszertre vágysz, próbáld ki ezt a kevert sütit. Nagyon puha és könnyű, szinte légies a tésztája, napok múlva sem szárad ki, ráadásul rengetegféleképpen feldobhatod az alapot. A tésztába keverhetsz ízlés szerint gyümölcsöket, legyen az eper, málna, barack, de akár csokidarabokkal is dúsíthatod.
Maga a tészta a joghurttól és az olajtól lesz nagyon puha, a vaníliától pedig illatos. Utóbbiból használhatsz kivonatot, cukrot, de akár rúd kikapart magját is, ha igazán intenzíven szeretnéd érezni a vanília aromáját. A joghurt mellé a citrusok is passzolnak, a tésztába reszelt citrom- vagy narancshéjat is keverhetsz.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Vajazzunk és lisztezzünk ki egy kisebb méretű kenyérsütő formát, vagy egy kicsi tortaformát.
Keverjük össze az összes hozzávalót – a lisztet és a sütőport átszitálva adjuk hozzá. Egy spatula segítségével forgassuk egybe az alapanyagokat, míg csomómentes nem lesz a massza.
Öntsük az előkészített formába, majd 25-30 percig süssük, míg aranybarna lesz a teteje. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu