Krémes kukoricasaláta joghurttal és majonézzel – Hús mellé tökéletes köret
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ez a finom és tápláló saláta nemcsak főétel mellé, hanem önállóan is jólesik.
Lassan eljön az igazi kint ülős, sütögetős családi programok ideje, ahol bizony a hangsúly a finom grillezett húsokon van. Azonban a hús és a köret mellé saláta is dukál, amelyet sokszor ugyanakkora művészet összeállítani, mint magát a főételt.
A friss, csak "összevágott" saláták is nagyon jól tudnak esni, de a krémes változatokat még jobban szeretem húsok mellé. Azért, hogy ne legyen túl nehéz, az öntetben inkább a joghurt dominál, majonézt kevesebbet használunk.
Joghurtos-majonézes kukoricasaláta
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 doboz csemegekukorica (konzerv)
- 1 darab kalifornia paprika (piros)
- 1 fej lilahagyma
- 100 milliliter görög joghurt
- 50 milliliter majonéz
- 0.5 teáskanál só
- 0.5 kávéskanál bors
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A kukoricáról öntsük le a levét. A kaliforniai paprikát és a hagymát kockázzuk fel, tegyük egy tálba. A fokhagymát nyomjuk össze fokhagymanyomóval.
Egy tálban keverjük össze a majonézt, a joghurtot, a préselt fokhagymát, majd az egészet sózzuk, borsozzuk. Keverjük hozzá a kukoricát, zöldségeket, majd tegyük egy órára hűtőbe.
Fotó: Szász Eszter/Sóbors