
Krémes kukoricasaláta joghurttal és majonézzel – Hús mellé tökéletes köret

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Édesburgonyás curry csicseriborsóval: mogyoró roppan benne

Egyszerű répás-gyömbéres salátaöntet: bármilyen zöldséget feldob

Maradékmentő pirított rizssaláta: tápláló vacsora 20 perc alatt

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül
Ez a finom és tápláló saláta nemcsak főétel mellé, hanem önállóan is jólesik.
Lassan eljön az igazi kint ülős, sütögetős családi programok ideje, ahol bizony a hangsúly a finom grillezett húsokon van. Azonban a hús és a köret mellé saláta is dukál, amelyet sokszor ugyanakkora művészet összeállítani, mint magát a főételt.
A friss, csak "összevágott" saláták is nagyon jól tudnak esni, de a krémes változatokat még jobban szeretem húsok mellé. Azért, hogy ne legyen túl nehéz, az öntetben inkább a joghurt dominál, majonézt kevesebbet használunk.
Joghurtos-majonézes kukoricasaláta

Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 doboz csemegekukorica (konzerv)
- 1 darab kalifornia paprika (piros)
- 1 fej lilahagyma
- 100 milliliter görög joghurt
- 50 milliliter majonéz
- 0.5 teáskanál só
- 0.5 kávéskanál bors
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A kukoricáról öntsük le a levét. A kaliforniai paprikát és a hagymát kockázzuk fel, tegyük egy tálba. A fokhagymát nyomjuk össze fokhagymanyomóval.
Egy tálban keverjük össze a majonézt, a joghurtot, a préselt fokhagymát, majd az egészet sózzuk, borsozzuk. Keverjük hozzá a kukoricát, zöldségeket, majd tegyük egy órára hűtőbe.
Fotó: Szász Eszter/Sóbors