Cukormentes joghurtos-málnás muffin – Extra puha a tésztája
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A málna süteményben is isteni, minél többet teszünk a tésztába, annál szaftosabb lesz tőle.
A muffin tényleg a világ legegyszerűbb süteménye, egy gyerek is el tudja készíteni, ráadásul garantáltan sikerélmény lesz. Na jó, egy-két apróságra oda kell figyelni, de tényleg csak össze kell keverni a muffintésztát. Érdemes a száraz és a nedves hozzávalókat külön kikeverni, csak utána egybekeverni, nem is kell túl sokáig kavargatni, csak éppen addig, amíg egynemű nem lesz.
A muffin úgy lesz még szaftosabb, ha a gyümölcsön kívül joghurt is kerül a tésztába, méghozzá málnás. Cukor helyett eritrittel édesítettük, hogy kicsit büntetlenebbül ehessük.
Joghurtos-málnás muffin
Hozzávalók 6 adaghoz
- 230 gramm liszt
- 80 gramm eritrit
- 1 teáskanál sütőpor
- 0.5 teáskanál szódabikarbóna
- 1 kávéskanál só
- 200 milliliter málnajoghurt
- 40 milliliter étolaj
- 1 darab tojás
- 200 gramm málna
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, az eritritet és a sót. Egy másik tálban keverjük össze a joghurtot, az olajat és a tojást. A málnával együtt óvatosan forgassuk bele a lisztes keverékbe.
Kanalazzuk muffinformákba, süssük 20 percig.
Fotó: Getty Images