Vajpuha csirkecombok ropogós sörtésztában sütve: így lesz tökéletes a bundája
Puha, omlós csirkecombot süthetsz sörtésztában, egy egyszerű trükkel pedig azt is elkerülheted, hogy a hús belül nyers maradjon.
A sült csirkecomb igazi kényelmi étel, hisz csak sütőbe tolod, a többit pedig végzi a masina. A sült egyszerű, mégsem unalmas, hisz rengeteg variációban próbálhatod ki. Tökéletes egyszerű só, bors, fokhagyma hármassal pirosra sütve, de tejszínnel vagy töltve is mennyei.
A combokat érdemes pácolva is elkészítened. Este dobd össze a pácot, tedd bele a húst, másnap csak süsd meg. A joghurtos pácba kedvedre tehetsz ízesítőket, ha szeretnéd, mehet bele chilipehely, vagy adj mediterrán zamatot a joghurtnak oregánóval és kakukkfűvel. Az elkészült sült mellé kínálj krumplit és salátát.
A csirkecombokat tisztítsuk meg.
A joghurtot öntsük keverőtálba, adjuk hozzá az olajat és a fűszereket.
A combokat tegyük a joghurtos pácba, fedjük le fóliával és tegyük hűtőbe egy éjszakára.
Másnap a combokat fektessük tepsire, fedjük le alufóliával, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 30-35 percre. Az alufólia eltávolítása után toljuk vissza a sütőbe a húst, és süssük addig, amíg szép színt kap (10-20 perc).
Fotó: Getty Images
@sobors.hu