Gombával és aszalt paradicsommal töltött csirkecomb: ropogósra sül a bőre

tcscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az ízletes tölteléket érdemes dupla adagban készíteni, mivel fasírtgolyót is összedobhatsz belőle.

A töltött csirkecomb igazi nagyispecialitás, a hétvégi családi ebéd kedvence. A combokat májjal vagy gombával szokás tölteni, ha azonban kipróbálnál valami újat, hozd össze a két alapanyagot. A gomba és a máj mellé aszalt paradicsomnak és jó sok petrezselyemnek is jut hely, elképesztően finom az így készült töltött csirkecomb.

Persze a fűszerekkel is lehet játszani, friss kakukkfű vagy egy kis chilipehely még izgalmasabbá teheti. A töltelékkel ízlés szerint bánj, van, aki jól megpakolja, szinte már kidurran a csirke bőre, de szerényebben is adagolhatod, úgy, ahogy neked tetszik. Ha maradna a töltelékből, formázz belőle gusztusos labdákat, amelyeket zsemlemorzsában forgass meg, majd bő olajban süss ki. A massza összeállításánál, ha szükségét érzed, egy darab tojást is adhatsz az alapanyagokhoz.

Gombával és aszalt paradicsommal töltött csirkecomb

tcsct

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg aszalt paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 20 dkg csirkemáj
  • 2 darab zsemle
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 darab csirkecomb
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A gombát, aszalt paradicsomot, petrezselymet vágjuk apróra.

A megtisztított májat daráljuk le.

A zsemlét áztassuk vízbe, majd nyomkodjuk ki és adjuk a májhoz.

A májhoz a felaprított gombát, paradicsomot, petrezselymet adjuk hozzá, fűszerezzük sóval és borssal, a fokhagymát reszelve keverjük a masszához.

A csirkecombokat sózzuk, majd óvatosan töltsük a bőrük alá a tölteléket.

A töltött csirkecombokat helyezzük tepsire, csorgassunk rájuk kevés olajat, kevés vizet (1-2 dl) is öntsünk alá, majd fedjük le fóliával, toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 40-45 percre. Ezután fólia nélkül süssük pirosra 10-15 perc alatt.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük