Omlós, joghurttal gyúrt sajtos rúd - Nagyon sokáig eláll
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
Kukoricás burgonyagratin: nincsen párja a krumplis fogások között
Retró, baracklekváros piskótatekercs: így biztos, hogy sikerülni fog
Háromsajtos, szaftos csirkemell roppanós zöldségekkel: az új családi kedvenc
A szegfűszeg élettani hatásai: mutatjuk az 5 legfontosabbat
Abbahagyhatatlan sós nassolnivaló a sajtos rúd, amely semmilyen buli vagy családi esemény asztaláról nem hiányozhat.
Nincs buli sajtos rúd nélkül, illetve lehet, hogy van, de biztos, hogy nem az igazi. Ez a sós ropogtatnivaló azért jó, mert a tésztáját nagyon könnyű elkészíteni, utána pedig ízlés szerint meg lehet szórni akár sajttal, akár magvakkal.
Lehet hagyományosan, csíkokra vágva, lehet csavarva készíteni, a végeredmény mindenhogy tökéletes lesz. Ha még omlósabbat szeretnél, ne csak a tetejére, hanem a tésztájába is tegyél sajtot. Ha pedig joghurttal gyúrod meg, akkor is hasonlóan puha végeredményre számíthatsz. Az biztos, hogy ez fog elfogyni a leghamarabb.
Joghurtos-sajtos rúd
Hozzávalók 6 adaghoz
Rúd
- 200 gramm liszt
- 100 gramm vaj
- 150 milliliter joghurt
- 1 kávéskanál só
- 1 darab tojás
Kenés
- 1 darab tojás
- 80 gramm sajt (reszelt)
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A sót és a lisztet keverjük össze, majd morzsoljuk bele a vajat és adjuk hozzá a joghurtot és a tojást. Gyúrjuk jó alaposan össze, majd hagyjuk pihenni 20 percig.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Tegyük a tésztát egy vékonyan lisztezett deszkára, nyújtsuk ki másfél centiméter vastagságúra. Egy tojást kicsit verjünk fel, majd kenjük meg vele a tésztát, szórjunk rá sót és reszelt sajtot. Vágjuk tetszőleges szélességű rudakra.
Tegyük a rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe, süssük őket 15 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.
Fotó: Getty Images