Köret és főétel is lehet: laktató és nagyon látványos a paprikás kuszkusz
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Háromsajtos, szaftos csirkemell roppanós zöldségekkel: az új családi kedvenc
A szegfűszeg élettani hatásai: mutatjuk az 5 legfontosabbat
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Bármennyire is igyekszem okosan vásárolni, mégis van olyan, hogy vacsoraidőben jövök rá, hogy szinte semmi sincs otthon.
Két nagy előnye van ennek az ételnek: egyrészt kevés hozzávaló szükséges hozzá, másrészt villámgyorsan elkészíthető, ráadásul nemcsak mutatós, hanem finom is. Ősszel különösen szépek ezek a színek, nekem a hulló faleveleket idézik.
Vacsorára tökéletes egytálétel, amit másnap, ebédre is magunkkal vihetünk a munkahelyünkre. Ehetjük frissen, azon melegében, de hidegen salátaként is. Ha mégis laktatóbbra vágyunk, süthetünk hozzá egy szelet húst.
Háromszínű kaliforniai paprikás kuszkusz
Hozzávalók 2 adaghoz
- 1 csésze kuszkusz
- 3 darab kaliforniai paprika (zöld, piros,sárga)
- 1 fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 2 evőkanál olívaolaj
- 0.5 darab citrom (ízesítéshez)
- 1 kávéskanál oregánó
Elkészítés:
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele az apróra vágott lilahagymát és a fokhagymát, kicsit pirítsuk meg. Tegyük bele az apróra vágott színes paprikákat, morzsoljuk rá az oregánót, kicsit pirítsuk együtt, majd öntsük fel egy kevés vízzel, és várjuk meg, míg felforr. Utána vegyük le az erősséget, főzzük, amíg a paprika egy kicsit megpuhul. Öntsük hozzá a kuszkuszt, fedjük le, majd vegyük le a tűzről. Várjuk meg, amíg a kuszkusz teljesen magába szívja a vizet. Tálalás előtt kicsit locsoljuk meg citrommal.
Fotó: Getty Images