Isteni karácsonyi rántott hús: a joghurttól lesz még finomabb

jrhover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Érdemes néha változtatni a rántott hús megszokott panírján, a végeredmény elképesztően omlós lesz.

Bármilyen húsból készülhet a ropogós bundában sült rántott hús, a világ egyik legmenőbb kajája, az elkészítése egyszerű, mégsem fog soha ráunni az ember, hisz bármilyen köret mellé tökéletesen passzol és még izgalmas szendvicsek is készülhetnek belőle.

A rántott hús bundáját sokan extra ropogósan szeretik, ezért panko morzsában érdemes megforgatni. Ahhoz, hogy omlós is legyen a hús, egyszerű praktikát kell alkalmazni. Több lehetőség is a rendelkezésedre áll. A hús kerülhet pácba, mondjuk fokhagymás tejbe, aztán csak lisztbe vagy zsemlemorzsába kell forgatni, majd mehet is a forró olajba barnulni.

Létezik azonban egy gyorsabb megoldás is: a lesózott hússzeleteket nem kell órákig pácolni, elég lesz panírozásnál az egyik megszokott hozzávalót lecserélni. Tojás helyett használj natúr joghurtot, amit zúzott fokhagymával és borssal ízesíts. A joghurtnak köszönhetően a hús nagyon omlós és szaftos lesz, a belekevert fűszerektől pedig sokkal ízletesebb végeredményben lesz részed.

Az így kisütött hús órák múlva is puha marad, a joghurtnak köszönhetően nem szárad ki, hidegen falatozva is jól fog esni.

Karácsonyi rántott hús

jrhct

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 kilogramm hús (csirke vagy disznó)
  • 2 bögre liszt
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • 200 gramm joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A joghurtban keverjük el a zúzott fokhagymát és a borsot ízlés szerint adagolva.

Az előkészített, lesózott hússzeleteket panírozzuk be a megszokott módon (liszt, joghurt, zsemlemorzsa), de tojás helyett joghurtot használjunk. A bepanírozott húsokat forró olajban süssük aranybarnára mindkét oldalán, majd tálaljuk tetszőleges körettel.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük