
Karácsonyi puncs rummal és rengeteg gyümölccsel: hidegen és melegen is kínálhatod

Cikkek


30 perces, ropogósra sült cukkinipalacsinta: feta sajt is kerül bele

10 isteni desszert alig valamiből: maximum 4 hozzávalós recepteket mutatunk
Ropogós

Pihe-puha zebramuffin: joghurtos kevert tészta az alap

Házi fokhagymás chiliszósz: a grillszezon kötelező kísérője

Kiadós, ízletes csirkés krumplileves: tejszíntől krémes

Így tárold a friss epret, hogy ne penészedjen meg: mutatjuk a technikát

Aranybarnára sült, parmezános csirkeszárny: kezdők is elkészíthetik
Ez nem a klasszikus, forró karácsonyi ital, jégkockákkal, gyümölcsökkel, jól behűtve is érdemes kipróbálni.
Ha valami igazán különleges ünnepi itallal lepnéd meg a családodat vagy a barátaidat, készíts karácsonyi puncsot, amennyire finom a gyümölcsös ital, annyira ütős is egyben. Háromféle gyümölcslé és kétféle alkohol alkotja, úgyhogy csak óvatosan a fogyasztásával. Ha alkoholmentes verzióban készítenéd el, habzóbor helyett szódát vagy semlegesebb ízű szénsavas üdítőt használj. Ha pedig rum nincs otthon, vodkával is felöntheted.
Narancsléből frissen facsartat érdemes használni, de gránátalmalevet is készíthetsz házilag, itt írtuk meg korábban, hogyan állj neki. A gyümölcsök nem csak lé formájában kerülhetnek az italba, szeletelve is jól mutatnak majd. Ezt a puncsot, inkább már koktélt, hidegen kínáld, akár a szilveszteri bulin is megállja a helyét.
Ha melegen kínálnád
Ha mégis forró italra vágysz, a gyümölcsleveket melegítsd össze, az alkoholt pedig a legvégén öntsd bele, azzal már ne forrald egybe, prosecco helyett pedig sima bort használj.
Karácsonyi puncs

Hozzávalók 10 pohárhoz
- 1 darab gránátalma
- 2 darab narancs
- 250 milliliter narancslé
- 500 milliliter gránátalmalé
- 500 milliliter vörösáfonya-lé
- 600 milliliter prosecco (vagy más habzóbor)
- 180 milliliter rum
Elkészítés:
A narancslevet, a gránátalmalevet és a vörösáfonya-levet keverjük össze. Öntsük bele a rumot is. Fedjük le, majd tegyük a hűtőbe 2-3 órára.
A narancsot mossuk meg, vágjuk vékony karikákra. A gránátalmát vágjuk félbe, üssük ki belőle a magokat.
Mielőtt kínáljuk a puncsot, keverjük bele a gyümölcsöket, öntsük fel a proseccóval. Osszuk szét 10 pohár között a karácsonyi puncsot.
Fotó: Getty Images