
Karácsonyi puncs rummal és rengeteg gyümölccsel: hidegen és melegen is kínálhatod

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Pihe-puha citromos muffin: joghurttól lesz lágy a tésztája
Ropogós

Selymes mandulaital házilag: ezt készítsd, ha nem ihatsz tehéntejet

Tejszínes, zöldséges rakott krumpli: vastag, nyúlós sajtréteggel az igazi

Sütés nélküli csokis desszertek: gyors nasik, amiket csak szeretni lehet

Spenótos csicseriborsó-fasírt: gyors ebéd friss zöldségekből

Ropogós KFC-csirke házilag: a bundája jó fűszeres
Ez nem a klasszikus, forró karácsonyi ital, jégkockákkal, gyümölcsökkel, jól behűtve is érdemes kipróbálni.
Ha valami igazán különleges ünnepi itallal lepnéd meg a családodat vagy a barátaidat, készíts karácsonyi puncsot, amennyire finom a gyümölcsös ital, annyira ütős is egyben. Háromféle gyümölcslé és kétféle alkohol alkotja, úgyhogy csak óvatosan a fogyasztásával. Ha alkoholmentes verzióban készítenéd el, habzóbor helyett szódát vagy semlegesebb ízű szénsavas üdítőt használj. Ha pedig rum nincs otthon, vodkával is felöntheted.
Narancsléből frissen facsartat érdemes használni, de gránátalmalevet is készíthetsz házilag, itt írtuk meg korábban, hogyan állj neki. A gyümölcsök nem csak lé formájában kerülhetnek az italba, szeletelve is jól mutatnak majd. Ezt a puncsot, inkább már koktélt, hidegen kínáld, akár a szilveszteri bulin is megállja a helyét.
Ha melegen kínálnád
Ha mégis forró italra vágysz, a gyümölcsleveket melegítsd össze, az alkoholt pedig a legvégén öntsd bele, azzal már ne forrald egybe, prosecco helyett pedig sima bort használj.
Karácsonyi puncs

Hozzávalók 10 pohárhoz
- 1 darab gránátalma
- 2 darab narancs
- 250 milliliter narancslé
- 500 milliliter gránátalmalé
- 500 milliliter vörösáfonya-lé
- 600 milliliter prosecco (vagy más habzóbor)
- 180 milliliter rum
Elkészítés:
A narancslevet, a gránátalmalevet és a vörösáfonya-levet keverjük össze. Öntsük bele a rumot is. Fedjük le, majd tegyük a hűtőbe 2-3 órára.
A narancsot mossuk meg, vágjuk vékony karikákra. A gránátalmát vágjuk félbe, üssük ki belőle a magokat.
Mielőtt kínáljuk a puncsot, keverjük bele a gyümölcsöket, öntsük fel a proseccóval. Osszuk szét 10 pohár között a karácsonyi puncsot.
Fotó: Getty Images