8 étel halból a tőkehaltól a lazacig: gyors vacsora vagy elegáns ünnepi fogás is készülhet belőlük
A hal változatosan készíthető el, és nagyon egészséges. Az olcsó tőkehaltól az elegáns lazacig mindenki megtalálhatja a neki tetsző ételt.
A hal finom és egészséges, ennek ellenére nem mondható népszerű alapanyagnak, egész évben mellőzött, év végén azonban ő a főszereplő.
A karácsonyi asztal elengedhetetlen finomsága a halászlé és a rántott hal, amely pontypatkóból készítve az igazi. A rántott ponty hagyományos ruhában a legfinomabb, persze, ha szeretnéd, 1-2 marék darált dióval még izgalmasabbá teheted a zsemlemorzsát, vagy tojásban és pirospaprikás lisztben is megforgathatod.
Mi most maradtunk a hagyományos vonalnál, annyi turpisságot vittünk a dologba, hogy a hal fokhagymában és sóban pihen egy kicsit, így nagyon finom ízt kap.
A reszelt fokhagymát a sóval keverjük össze, majd dörzsöljük a halba. A halat fedjük le fóliával, és 15-30 percre tegyük a hűtőbe pihenni.
A panírozáshoz készítsük elő a lisztet, tojást, zsemlemorzsát, és a szokásos módon panírozzuk be a halat, majd bő, forró olajban süssük aranybarnára.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu