Édes banánkarikák karamellel bevonva – Mindenféle desszertet feldob
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ha rád jön a nassolási vágy, próbáld ki ezt a karamellizált banánt, mennyei lesz, zabkását, de gofrit is megkoronázhatsz vele.
Ha rád jön a nassolhatnék, akkor is érdemes annyira türelmesnek lenned, hogy házilag készítesz valami finomságot. Ha sósra vágysz, akkor próbáld ki a zöldségchipset, amelyet bármilyen zöldségből megsüthetsz.
Gyümölcsből is készíthetsz ropogtatnivalót, a legnépszerűbb alapanyag az alma, amelyhez szuperül illik a fahéj. Ha kicsit kalóriadúsabb változatot szeretnél, akkor válaszd a banánt, amely szintén nagyon jó nassolnivalónak. Ha nem ragaszkodsz a ropogós változathoz, borítsd be cukros-fahéjas mázzal, serpenyőben pillanatok alatt elkészül a karamellizált banán, feltétnek is tökéletes.
Karamellizált banánkarikák
Hozzávalók 4 adaghoz
- 3 darab banán (ne legyen túlérett)
- 2.5 evőkanál vaj
- 2 evőkanál porcukor
- 1 kávéskanál vaníliakivonat
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A banánokat karikázzuk fel. Egy serpenyőt melegítsünk fel, majd tegyük bele a vajat és a banánkarikákat.
Egy tálban keverjük össze a porcukrot és a fahéjat. Szórjuk rá a banánkarikákra, és addig pirítsuk, amíg ropogósra nem sül rajta a cukros réteg. Vegyük le a tűzről, és locsoljuk meg a vaníliakivonattal.
Fotó: Getty Images