
Édes banánkarikák karamellel bevonva – Mindenféle desszertet feldob

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Édesburgonyás curry csicseriborsóval: mogyoró roppan benne

Egyszerű répás-gyömbéres salátaöntet: bármilyen zöldséget feldob

Maradékmentő pirított rizssaláta: tápláló vacsora 20 perc alatt

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül
Ha rád jön a nassolási vágy, próbáld ki ezt a karamellizált banánt, mennyei lesz, zabkását, de gofrit is megkoronázhatsz vele.
Ha rád jön a nassolhatnék, akkor is érdemes annyira türelmesnek lenned, hogy házilag készítesz valami finomságot. Ha sósra vágysz, akkor próbáld ki a zöldségchipset, amelyet bármilyen zöldségből megsüthetsz.
Gyümölcsből is készíthetsz ropogtatnivalót, a legnépszerűbb alapanyag az alma, amelyhez szuperül illik a fahéj. Ha kicsit kalóriadúsabb változatot szeretnél, akkor válaszd a banánt, amely szintén nagyon jó nassolnivalónak. Ha nem ragaszkodsz a ropogós változathoz, borítsd be cukros-fahéjas mázzal, serpenyőben pillanatok alatt elkészül a karamellizált banán, feltétnek is tökéletes.
Karamellizált banánkarikák

Hozzávalók 4 adaghoz
- 3 darab banán (ne legyen túlérett)
- 2.5 evőkanál vaj
- 2 evőkanál porcukor
- 1 kávéskanál vaníliakivonat
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A banánokat karikázzuk fel. Egy serpenyőt melegítsünk fel, majd tegyük bele a vajat és a banánkarikákat.
Egy tálban keverjük össze a porcukrot és a fahéjat. Szórjuk rá a banánkarikákra, és addig pirítsuk, amíg ropogósra nem sül rajta a cukros réteg. Vegyük le a tűzről, és locsoljuk meg a vaníliakivonattal.
Fotó: Getty Images