Isteni kávéfagyi csokidarabokkal gazdagítva: gép nélkül készül

Nyomtatás
kávéfagyi
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Összvissz 4 hozzávaló kell a krémes kávéfagyihoz, mégis az egyik legfinomabb jeges desszert.

Ha olyan desszertre vágysz, amely egyszerre hűsít és frissít, próbáld ki a kávéfagyit, a hideg édesség pillanatok alatt felébreszt. Nincs szükség fagyigépre az elkészítéséhez, csak keverd össze az alapanyagokat, tedd a krémet a fagyasztóba és megtörténik a csoda. 

A krémes kávéfagyi készülhet instant kávéból és rendes eszpresszóból is attól függően, mi van éppen otthon, melyiket preferálod. Ha friss kávét használsz, mindenképpen erősebb feketét főzz, hogy érződjön az íze a fagyiban, hiszen ő a főszereplő. 

Ha szeretnéd, csokival is gazdagíthatod az alapot, az viszont már ízlés kérdése, hogy ét- vagy tejcsokoládét használsz. 

Kávéfagyi

fagyi

Hozzávalók 10 decihez

  • 60 milliliter víz (forró)
  • 2 evőkanál instant kávé
  • 400 gramm sűrített tej (cukrozott)
  • 500 milliliter habtejszín (30-35%-os)
  • 120 gramm étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

Az instant kávét keverjük el a forró vízben, majd hagyjuk kihűlni. Használhatunk főtt kávét is, ehhez főzzünk le 60 milliliter erős eszpresszót, majd szintén hagyjuk hűlni. 

Ha kihűlt a kávé, keverjük össze a sűrített tejjel, míg egynemű nem lesz a krém. 

A hideg habtejszínt öntsük egy tálba, majd elektromos habverővel, magas fokozaton verjük kemény habbá. Vegyük lejjebb a fokozatot, majd folyamatos keverés közben csorgassuk a habba a kávés, tejes keveréket, míg sűrű, egynemű krém nem lesz az alapanyagokból.

A csokoládét vágjuk/törjük apró darabokra, majd egy spatula segítségével forgassuk a krémbe. 

Öntsük a krémet egy fagyasztóba is betehető tálba/dobozba, fedjük le légmentesen, majd tegyük 6 órára a fagyasztóba. Utána már kínálhatjuk is a házi fagyinkat.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon