
A legfinomabb házi citromfagyi – Gép sem kell a készítéséhez

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

Joghurtos krumplisaláta ropogós zöldségekkel: köretként is mennyei

Puha, légies sárgarépaszuflé: különleges húsvéti desszertet mutatunk

Egyszerű, omlós vajas keksz: kedvedre formázhatod, szaggathatod

Dijoni mustárral sült krumpli: ízletes és gyors köret húsok mellé

Ropogós, aranybarna morzsában sült skót tojás: egyszerű az elkészítése
Jobban hűsít, mint a limonádé, és óriási kedvenc a citromfagyi, amelyet otthon is könnyen elkészíthetsz.
Nyáron mindenki hűsítő ételekre vágyik, legyen az jéghideg gyümölcsleves, görögdinnye vagy fagyi. Ez utóbbiból sajnos nem mindenhol ehetsz jót, vigyázni kell, hogy ne adalékanyagokkal és cukorral telepakolt édességet fogj ki. Ebben a cikkben összeszedtük, hogy szerintünk melyek a legjobb fagyizók Budapesten, de természetesen a lista bővíthető.
Ha házilag szeretnél fagylaltot készíteni, akkor először az alapízekkel próbálkozz, például vaníliával. Ha nincs otthon fagyigéped, akkor se keseredj el, a receptek nagy része enélkül is működik. Ahogy ehhez a citromfagyihoz is csak türelemre lesz szükséged, mert gép híján több lépcsőben kell lefagyasztani a krémet. Utána viszont adalékmentes, szupercitromos hűsítő lesz a jutalmad.
Házi citromfagyi

Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 liter tej
- 180 gramm cukor
- 1 teáskanál citromhéj
- 2 evőkanál citromlé
- 7 gramm keményítő
- 1 csipet kurkuma
Elkészítés:
A tejet öntsük egy lábasba, keverjük össze a cukorral és a keményítővel, lassú tűzön forraljuk fel. Adjuk hozzá a citrom héját és a kurkumát, majd vegyük le a tűzről. Keverjük jól össze, takarjuk le folpackal, majd hagyjuk kicsit hűlni és tegyük a mélyhűtőbe egy órára.
Ha kivettük, keverjük hozzá a citromlevet, majd tegyük újabb egy órára a mélyhűtőbe. Botmixerrel keverjük át, majd megint tegyük egy órára a fagyasztóba. Ezután már csak forgassuk át egy spatulával, majd ehetjük is.
Fotó: Getty Images