A legfinomabb házi citromfagyi – Gép sem kell a készítéséhez
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
Puha áfonyás-mákos kuglóf: egyszerű kevert tészta az alapja
30 perces milánói csirke: parmezán sajt kerül a bundába
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Jobban hűsít, mint a limonádé, és óriási kedvenc a citromfagyi, amelyet otthon is könnyen elkészíthetsz.
Nyáron mindenki hűsítő ételekre vágyik, legyen az jéghideg gyümölcsleves, görögdinnye vagy fagyi. Ez utóbbiból sajnos nem mindenhol ehetsz jót, vigyázni kell, hogy ne adalékanyagokkal és cukorral telepakolt édességet fogj ki. Ebben a cikkben összeszedtük, hogy szerintünk melyek a legjobb fagyizók Budapesten, de természetesen a lista bővíthető.
Ha házilag szeretnél fagylaltot készíteni, akkor először az alapízekkel próbálkozz, például vaníliával. Ha nincs otthon fagyigéped, akkor se keseredj el, a receptek nagy része enélkül is működik. Ahogy ehhez a citromfagyihoz is csak türelemre lesz szükséged, mert gép híján több lépcsőben kell lefagyasztani a krémet. Utána viszont adalékmentes, szupercitromos hűsítő lesz a jutalmad.
Házi citromfagyi
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 liter tej
- 180 gramm cukor
- 1 teáskanál citromhéj
- 2 evőkanál citromlé
- 7 gramm keményítő
- 1 csipet kurkuma
Elkészítés:
A tejet öntsük egy lábasba, keverjük össze a cukorral és a keményítővel, lassú tűzön forraljuk fel. Adjuk hozzá a citrom héját és a kurkumát, majd vegyük le a tűzről. Keverjük jól össze, takarjuk le folpackal, majd hagyjuk kicsit hűlni és tegyük a mélyhűtőbe egy órára.
Ha kivettük, keverjük hozzá a citromlevet, majd tegyük újabb egy órára a mélyhűtőbe. Botmixerrel keverjük át, majd megint tegyük egy órára a fagyasztóba. Ezután már csak forgassuk át egy spatulával, majd ehetjük is.
Fotó: Getty Images