
A puha, édes datolyában sós kecskesajt csücsül – Különleges partifalat
12
Nyomtatás

Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós

Zamatos, citromos tészta spárgával: gyors, tápláló ebéd

Isteni bogyós gyümölcsös süti epermázzal: kevert tészta az alapja

Krémes áfonyás smoothie: antioxidánsokban nem lesz hiány

Puha piskótakocka csokiöntettel: kezdőknek is sikerülni fog

Gombás bundában sült csirkemell: egyszerű, de különleges ebéd
Meghívottként, de házigazdaként is az az egyik legnehezebb feladat, hogy finom és mutatós falatkákkal készüljünk, például az év utolsó napján.
A datolya egy olyan gyümölcs és édesség egyben, amely amellett, hogy rengeteg cukrot tartalmaz, tele van olyan vitaminokkal, mint a kálcium és a magnézium. Cukor helyett is használhatjuk édesítésnek, de a sós ízek még inkább kihozzák az ízét.
Ez a töltött datolya ötperces munka, de biztosan nagy sikerünk lesz vele a buliban vagy vendégségben.
Kecskesajttal töltött datolya

Hozzávalók 8 adaghoz
- 1 tálca datolya
- 120 gramm lágy kecskesajt
- 2 evőkanál tejszín
- ízlés szerint só
- 1 marék mandula
Elkészítés:
A datolyákat hosszában vágjuk be, a magjukat vegyük ki. A sajtot nyomjuk össze villával, és keverjük össze a tejszínnel, majd pici sót szórjunk rá.
A legjobb, ha a krémet habzsákba kanalazzuk, és úgy nyomjuk kis adagokban a datolyába. A tetejére tegyünk apróra vágott mandulát.
Fotó: Getty Images
Címkék: