A puha, édes datolyában sós kecskesajt csücsül – Különleges partifalat
7
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Meghívottként, de házigazdaként is az az egyik legnehezebb feladat, hogy finom és mutatós falatkákkal készüljünk, például az év utolsó napján.
A datolya egy olyan gyümölcs és édesség egyben, amely amellett, hogy rengeteg cukrot tartalmaz, tele van olyan vitaminokkal, mint a kálcium és a magnézium. Cukor helyett is használhatjuk édesítésnek, de a sós ízek még inkább kihozzák az ízét.
Ez a töltött datolya ötperces munka, de biztosan nagy sikerünk lesz vele a buliban vagy vendégségben.
Kecskesajttal töltött datolya
Hozzávalók 8 adaghoz
- 1 tálca datolya
- 120 gramm lágy kecskesajt
- 2 evőkanál tejszín
- ízlés szerint só
- 1 marék mandula
Elkészítés:
A datolyákat hosszában vágjuk be, a magjukat vegyük ki. A sajtot nyomjuk össze villával, és keverjük össze a tejszínnel, majd pici sót szórjunk rá.
A legjobb, ha a krémet habzsákba kanalazzuk, és úgy nyomjuk kis adagokban a datolyába. A tetejére tegyünk apróra vágott mandulát.
Fotó: Getty Images
Címkék: