Mennyei, málnás kevert sütemény: pillekönnyű a kefires tészta
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A vitaminokban gazdag, kalóriaszegény málna a nyár egyik nagy kedvence, a gyümölcsöt jólesik behűtve magában fogyasztani, de süteményekbe csempészve is isteni.
A málna dúskál C-, B- és K-vitaminban, valamint értékes ásványi anyagokat is tartalmaz. Szezonja rövid, júniustól őszig terem, érdemes kiélvezni ezt a rövid időszakot, de természetesen a kamra polcát is feltöltheted szörppel vagy lekvárral.
A piros gyümölcs sérülékeny, könnyen törik, vásárlásnál kerüld az ilyen szemeket: ha dobozosat veszel, mindig vizsgáld meg az alját, nehogy penészes darabok bújjanak meg benne. A málnát vásárlás után rögtön tedd hűtőbe, 2-3 napon belül használd fel. A gyümölcs jól érvényesül piskótában vagy kevert tésztákban, a muffintól kezdve a tortákig, izgalmas és mutatós süteményekbe kerülhet.
Kefires, málnás sütemény
Hozzávalók 6 személyre
- 10 dekagramm finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 10 dekagramm porcukor
- 4 darab tojás
- 1 deciliter kefir
- 1 darab citrom
- 20 dekagramm málna
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A málnát mossuk meg.
A lisztet és a sütőport keverjük egybe.
A tojásokat és a porcukrot verjük fehéredésig, utána forgassuk hozzá a lisztes sütőport, a kefirt, a citrom reszelt héját és levét, végül pedig a málnát is adjuk a masszához.
A keveréket simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe (26 centiméter átmérőjű), majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 25-30 perc alatt süssük készre (tűpróbával ellenőrizzük a tésztát).
A kész süteményt porcukorral meghintve kínáljuk.
Fotó: Getty Images