Puha muffin kefirrel a tésztájában – Még légiesebb lesz a sütemény
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Csak egy kicsit tér el az alaprecepttől ez a változat, de egy hozzávalótól mégis sokkal könnyedebb tésztájú lesz a végeredmény.
A kefir már önmagában is csodás, frissítő ital, érdemes gyakran fogyasztani. Erősíti a csontokat és az immunrendszert, ásványi anyagokban és vitaminokban is gazdag, és nem mellesleg alacsony kalóriatartalmú, így a fogyókúrádba is beillesztheted.
Nem csak magában érdemes fogyasztani, sütni, főzni is lehet vele, kelt vagy palacsintatésztát gazdagíthatsz vele, de húsok bundájába is keverheted. Ha süteményt sütsz, a kefir helyett joghurtot is használhatsz, ahogy ebben a vaníliás muffinban is.
Kefires muffin
Hozzávalók 12 darabhoz
- 250 gramm liszt
- 1 csomag sütőpor
- 200 gramm cukor
- 4 darab tojás
- 200 milliliter kefir
- 100 milliliter olaj
Elkészítés:
A lisztet egy tálban keverjük össze a sütőporral. Egy másik tálban keverjük habosra a cukrot és a tojásokat, adjuk hozzá a kefirt és az olajat. Óvatosan, kisebb adagokban forgassuk hozzá a sütőporos lisztet. Keverjük csomómentesre, de ne keverjük túl.
A muffinsütőbe tegyünk kapszlikat, és a tésztát osszuk el a papírral kibélelt muffintepsiben. Ha nincs papírod, vajjal is kikenheted a formát. Ne töltsd tele a mélyedéseket, mert a muffinok még nőni fognak! Told 180 fokra előmelegített sütőbe 18-20 percre, amíg szép színt kapnak, és a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. A formában hagyd kicsit hűlni, utána tálald.
Fotó: Getty Images