A japánok palacsintája légiesen könnyű: így készítheted el a puha és remegős kis lepényeket
A légiesen könnyű japán palacsinta a felvert tojáshabtól olyan pufi.
A kefir egészséges és finom alapanyag, magában is érdemes fogyasztani, és persze sütés és főzés során is bátran használható, csodát tesz az ételekkel.
A palacsinta sokféle változatban hódít, mi hagyományosan, vékonyan, valamilyen édes töltelékkel megkenve szeretjük, míg az amerikaiak a pufi palacsintáért őrülnek meg, melyben az a legjobb, hogy édesen és sósan is nagyon finom. A duci palacsinta kiváló desszert, de reggeli formájában is az asztalra kerülhet. Az egyik legnépszerűbb változata, amikor tükörtojás és bacon kerül mellé, de édes gyümölcssziruppal vagy friss gyümölcsökkel is kipróbálhatod.
A puha palacsinta nagy erénye, hogy a teljesen kihűlt tésztát gyerekjáték lefagyasztani, majd amikor megkívánja az ember, csak ki kell kapni a fagyóból, és kenyérpirítóban vagy mikróban felmelegíteni. A fagyasztás egyszerűen történik, a kihűlt palacsintákat helyezd tálcára, majd 2-3 órára rakd mélyhűtőbe, utána a megdermedt finomságot pakold dobozba vagy zacskóba, címkézd fel, 2-3 hónapig a rendelkezésedre áll.
A lisztet szitáljuk tálba és forgassuk egybe a sütőporral, szódabikarbónával, sóval és a cukorral.
Egy másik keverőtálba üssük bele a tojásokat, keverjük össze, majd a kefirt is adjuk hozzá.
A száraz és a nedves alapanyagokat dolgozzuk egybe, ha nem elég palacsintaszerű a massza állaga, akkor néhány evőkanál tejjel javítsunk rajta.
Forró, vajjal kikent serpenyőben süssük mindkét oldalán aranybarnára a palacsintát.
A kisült palacsintákat kínáljuk ízlés szerint gyümölccsel, juharsziruppal vagy tükörtojással.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu