Maradék rizsből is isteni lesz a töltött paradicsom - Húsmentes, mégis laktató fogás
A fűszeres rizzsel töltött paradicsom mellől tényleg nem hiányzik a hús. Szép nagy, érett példányokat válassz hozzá.
A paradicsom, ha igazán édes és lédús, magában is tökéletes étel. Egy csipet sóval meghintve egy meleg nyári napon tökéletes választás, ha nem kívánsz semmi nehezet. Na de ha már beszerzed szezonban, akkor a legjobb, ami történhet vele, hogy lecsót készítesz belőle, akár hagyományos, akár kicsit elrugaszkodottabb változatban, például bulgurral.
Ha a kettő között keresed a megoldást, akkor vágd karikákra, szórd meg sajttal, mintha melegszendvicset készítenél, locsold meg egy kevés olívaolajjal, add hozzá a zöldfűszert, és told a sütőbe. Kész is a sült paradicsomkarika, amelyet magában vagy bármilyen hús mellé ehetsz, ráadásul tényleg büntetlenül.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A paradicsomokat karikázzuk fel, és fektessük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Mindegyik karikára szórjunk egy réteg parmezánt, majd egy réteg mozzarellát. Szórjuk meg a tetejüket morzsolt oregánóval, és óvatosan locsolgassuk meg olívaolajjal.
Süssük 8-10 percig, amíg a sajt bugyborékolni nem kezd rajta, majd további 2-3 percig, amíg a sajt meg nem barnul.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors
@sobors.hu