Villámgyors kevert túrós süti áfonyával gazdagítva – Alig van liszt a tésztájában

túróssüti
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Annyira puha ez a túrós süti, hogy biztosan nem fogjuk tudni abbahagyni, de nem is baj, bármikor süthetünk másikat.

Úgy látszik, a túrós sütemények nálam valamilyen emlékhez vagy eseményhez kötődnek, ez például egy futóversenyhez. A barátnőm direkt nekem készítette, és még arra is figyelt, hogy mazsola helyett áfonyát tegyen bele.

Amellett, hogy elegendő energiát ad, nem lisztes alapú, csak egy kevés kerül a tésztájába és a tetejére. A receptje kicsit olyan, mint egy egyszerűsített túrógombócé, a végeredmény pedig elképesztően szaftos lesz. 

Kevert túrós

túróssüti2

Hozzávalók 6 adaghoz

Alap

  • 1 kilogramm túró
  • 150 gramm vaj
  • 5 evőkanál búzadara
  • 2 evőkanál liszt
  • 10 evőkanál cukor
  • 4 darab tojás
  • 1 csipet
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 30 gramm vörösáfonya (aszalt)

Tető

  • 450 gramm tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, a lisztet, a búzadarát, a sót és a szódabikarbónát. A tojásokat keverjük ki a cukorral és a vaníliás cukorral. Keverjük bele az áttört túrót, a puha vajat és az áfonyát, majd forgassuk össze a száraz hozzávalókkal. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

Egy tepsit vajazzunk és lisztezzünk ki vékonyan. Öntsük bele a tésztát, szépen simítsuk el. A tejfölt, a lisztet és a tojást keverjük el alaposan, simítsuk a tészta tetejére. 

Süssük körülbelül 40 percig. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük